'Sanatta Başarıya Yürüyenler' Deneyimlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

'Sanatta Başarıya Yürüyenler' Deneyimlerini Anlattı

\'Sanatta Başarıya Yürüyenler\' Deneyimlerini Anlattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 'Sanatta Başarıya Yürüyenler' paneli düzenlendi.
AKÜ Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda...

18.11.2013 17:14

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 'Sanatta Başarıya Yürüyenler' paneli düzenlendi.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Tiyatrocu, Genel Sanat Yönetmeni ve Oyuncu Ali Çakalgöz, Afyonkarahisarlı Türk Şairi ve Halk Ozanı Şemsettin Kubat (Aşık Yoksul Derviş) ile Ünlü Ressam ve Öğretim Görevlisi Yusuf Taktak konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açış konuşmasını AGAD Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kaan Taytak yaptı. Taytak, konuşmacılara ve konuklara hoş geldiniz dileklerinde bulunarak, "Derneğimiz başarıya yürüyenler panellerini artık geleneksel hale getirdi. Bildiğiniz gibi bundan öncede Sporda Başarıya Yürüyenler ve Siyasette Başarıya Yürüyenler isimli iki tane panel gerçekleştirdik. Bugünde sanatseverler için Sanatta Başarıya Yürüyenler isimli panelimizi gerçekleştireceğiz. Beni kırmayarak gelen konuşmacılarımıza da teşekkür ederim" diye konuştu.

Moderatörlüğünü AKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sarı yaptığı panelde ilk olarak Şair ve Halk Ozanı Şemsettin Kubat tarafından dinleyicilere saz dinletisi sunuldu.

Daha sonra konuşmasına başlayan Şemsettin Kubat, "Aşıklık geleneğine nasıl başladığımızı anlatmaya başlarsam haftalar yetmez. O yüzden kısa bir şekilde bu süreçten bahsedeyim. 12 yaşındayken şiir yazmaya başladım. Ancak o zamanlar diğer ozanlar gibi bende saz çalma merakındaydım. Ben de onlar gibi saz çalabilir miyim acaba diye düşünüyordum. Ama o zamanlar saz çalma imkanım yoktu. Çünkü o yıllarda bizim oralarda sazı eline alanı taşlıyorlardı. Aşıkların aşıklık geleneğindeki ilk yardımcıları genelde aileleridir" diye konuştu.

"ENGELLEMELERLE BENDE KARŞILAŞTIM"

Ali Çakalgöz, ise panelde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Tiyatro kötüdür düşündürür, tiyatro kötüdür aydınlatır, tiyatro kötüdür eğitir, tiyatro kötüdür öğretir. Tiyatro aslında insanı insana insanla anlatan sanat dalıdır. İnsana ayna tutar ve insanlara kendini gösterir. Bir oyun izlerken insan, sahnede kendini görür ve o zamana kadar aslında kendinin öyle olduğunu düşünmemiştir. Kendinin öyle olduğunu hissettikten sonra daha dikkatli olur hareketlerinde. Tiyatro insana aslında yanlışı göstererek doğruyu anlatır. Genelde çocuklar oyuncu olacağım dediklerine aileleri tarafından çeşitli engellemelerle karşılaşırlar. Bu engellemelerle bende karşılaştım. Lise bitince konservatuar sınavlarına katıldım ve kazandım. Ancak babam, 'artist mi olacaksın?' Deyip karşı çıkarak beni konservatuara göndermedi. Ama ben yine bir yolunu bulup eğitimini alıp tiyatro yaptım. Tiyatro için bir ömür verdim."

Panelde son olarak konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Yusuf Taktak da resim yapmaya nasıl başladığını ve nasıl süreçlerden geçtiğini anlattı.

Konuşmacıların katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından panel, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bolvadin Eski Belediye Başkanı Mimar Selim Karasekreter, AGAD Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kaan Taytak tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Sanatta Başarıya Yürüyenler' Deneyimlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement