Saraybosna'da, "Uluslararası Aliya Sempozyumu" Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Saraybosna'da, "Uluslararası Aliya Sempozyumu" Düzenlenecek

Saraybosna\'da, "Uluslararası Aliya Sempozyumu" Düzenlenecek

İstanbul'un Bağcılar Belediyesi'nin organizasyonu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nin destekleriyle, 23 24 Kasım tarihlerinde, Saraybosna'da düzenlenecek semp...

21.11.2013 14:08

İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin organizasyonu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nin destekleriyle, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 23-24 Kasım tarihlerinde "Uluslararası Aliya Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Saraybosna'daki Avrupa Otel'de, 23 Kasım Cumartesi günü başlayacak sempozyumda, açılış konuşmalarının ardından, merhum Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşları Prof. Dr. Cemaludin Latiç, Mustafa Spahiç, Edhem Biçakçiç ve Bosna Hersekli çeşitli akademisyenlerin katılımıyla "Boşnaklar'ın Varlığının Sürekli Reddedilmesi", "Özgür İslami Düşüncenin Suçlanması" ve "Eski Yugoslavya Döneminde Temel İnsani Hakların Ezilmesi" konulu oturumlar yapılacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Can, " Srebrenitsa, Aliya'nin Liderlik Kariyerinde Bir Başarısızlık mı?" sorusuna açıklık getirecek, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Köse de  "CIA Belgelerinde Bosna Savaşı" konusunu katılımcılara aktaracak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge'nin başkanlığını yapacağı "Vicdanların Sesi ve Tanıklıklar" konulu oturumda ise Bosna Savaşı yıllarına tanık olan, Türkiye'nin savaş dönemindeki Saraybosna Büyükelçisi Şükrü Tufan, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Almanya Milli Görüş Onursal Başkanı Yavuz Çelik Karahan, Bosna Dayanışma Grubu Başkanı Bahadır İslam ile diğer katılımcılar konuşma yapacak.

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Kızıltoprak'ın başkanlığında gerçekleştirilecek "İslam Dünyasında Bosna Algısı" konulu oturumda da gazeteci yazar Hakan Albayrak'ın da aralarında bulunduğu çeşitli akademisyenler, Bosna ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirecek.

Sempozyum, aynı gün kapanış konuşmaları ve yayımlanacak deklarasyonla sona erecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna'da, 'Uluslararası Aliya Sempozyumu' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement