Şehit eşinin hatıralarıyla yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit eşinin hatıralarıyla yaşıyor

Şehit eşinin hatıralarıyla yaşıyor

VOLKAN KAŞİK - YUSUF KOYUN - Ordu'nun Akkuş ilçesinde 3 Ağustos 2010'da devriye görevi yapan jandarma trafik timine yönelik silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin&...

19.11.2013 11:09

VOLKAN KAŞİK - YUSUF KOYUN - Ordu'nun Akkuş ilçesinde 3 Ağustos 2010'da devriye görevi yapan jandarma trafik timine yönelik silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin'in eşi, evinin bir odasını eşinin hatıralarıyla donattı.

Tülün Pişkin, eşini kaybettikten sonra oğulları Emin (16) ve Emirhan (7) ile konuşarak Adana'daki evinin bir odasını, şehidin hatıralarıyla doldurdu.

Müze haline getirilen ve girişine "Şehit Jandarma Evi" tabelası asılan odada şehidin fotoğrafları, belgeleri, takdirnameleri, madalyası, olay sırasında giydiği üniforması, künyesi, şapkası ve taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin formasının yanı sıra eşine şehit olmadan önce verdiği gül de bulunuyor.

Şehit eşi Tülün Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar geçmesine rağmen eşini kaybetmenin acısını, üzüntüsünü hala unutamadığını söyledi.

Şehit olduktan sonra eşinin kişisel eşyaları ve kıyafetlerinin, evin bir odasında olması gerektiğini düşündüğünü anlatan Pişkin, çocuklarıyla konuşarak bir odayı müzeye çevirdiklerini ifade etti.

Eşinin kullandığı eşyaları evin salonunda topladığını belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"Kendi imkanlarımla düzenlediğim odayı daha sonra komutanlarımız duymuş. Gelip, incelediler. Çok beğendiklerini söylediler ve 'burayı müze yapılım' dediler. Bundan çok mutlu oldum. Bu odada eşimin herşeyi var. Şehit olduğu zaman üzerinde bulunan üniforması, tıraş makinesi, diş fırçası, künyesi, gözlüğü, en sevdiği futbol kıyafetleri, formaları, ayakkabıları var."

Pişkin, eşinin takım formasının kendisini en çok etkileyen kıyafet olduğunu anlatarak, "Eşim futbol oynamaya giderken, 'devamlı futbola gidiyorsun, biraz da evde kal' derdim. O da 'bir saat' diye giderdi. Formasını giyip, futbol oynamaya giderken çok mutlu olurdu. Koyu bir Fenerbahçeliydi. O nedenle forması beni çok etkiliyor" dedi.

Eşinin şehit olmadan önce kendisine gül verdiğini de ifade eden Pişkin, "O gülü aldığımda çok mutlu olmuştum. Mutfakta bir bardağa koydum. Eşim şehit olduktan sonra da o gülü sakladım" diye konuştu.

Şehidin oğlu Emin Pişkin ise odaya girince babasının varlığını hissettiğini ve onunla adeta sohbet ettiğini söyledi.

Babası şehit olduğunda giydiği üniformanın kendisini çok etkilediğini anlatan Pişkin, "Onu görünce babamın o anda çektiği acıları hissediyorum" dedi.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'den şilt

6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, aileyi ziyaret etti.

Tümgeneral Satı Bahadır Köse, ziyareti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel adına gerçekleştirdiğini belirterek, "Çok selam ve sevgileri var sizlere. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Evlatlarınız bizlere şehidimizin emaneti. Türk Silahlı Kuvvetleri, şehitleri, gazileriyle çok büyük bir aile. Sizler de bizim bir parçamızsınız" diye konuştu.

Köse, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in gönderdiği şilt ve ay-yıldız şeklinde tasarlanmış gümüş şekerliği aileye takdim etti.

Şehidin eşi Tülün Pişkin, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Eşimle her zaman gurur duyuyorum. Eşimin gururunu, onurunu, şerefini taşımaktan gerçekten mutluyum. Ziyaretten dolayı da daha çok mutlu oldum" dedi.

Köse ve beraberindekiler, şehidin eşi ve çocuklarıyla bir süre sohbet ettikten sonra müzeye dönüştürülen odayı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit eşinin hatıralarıyla yaşıyor - Son Dakika


Advertisement