Şehit Okul Müdürü Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Okul Müdürü Mezarı Başında Anıldı

Şehit Okul Müdürü Mezarı Başında Anıldı

BATMAN'da, PKK'lı teröristler trafından 23 yıl önce şehit edilen okul müdürü Sıtkı Abdioğlu, Mardin'in Midyat ilçesindeki mezarı başında anıldı.

24.11.2017 16:03

BATMAN'da, PKK'lı teröristler trafından 23 yıl önce şehit edilen okul müdürü Sıtkı Abdioğlu, Mardin'in Midyat ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Batman'da, 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda görevliyken 17 Mayıs 1994 yılında okul çıkışında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Müdür Sıtkı Abdioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ulu Cami Mahallesi'nde bulunan Seyran Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Kaymakam Hüseyin Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, okul müdürleri ve şehit okul müdürünün yakınlarının katıldığı anma töreninde Kuran-ı Kerim okutuldu ve dua edildi. Duygulu anların yaşandığı anma programı sonrasında konuşan Kaymakam Hüseyin Tekin, Öğretmenler Günü nedeniyle şehit öğretmeni mezarı başında ziyaret ettiklerini belirterek, "Bizler de hepimiz, zamanında öğrenciydik. Vatanımız için, milletimiz için hizmet ediyorsak yine bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Ben her bir öğretmenimize en samimi, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

Şehit Sıtkı Abdioğlu'nun soyadını değiştiren kardeşi Hüsnü Açan ise "Kaymakam beyin ağabeyimin mezarını ziyaret etmesi bizi çok duygulandırdı. Mekanı cennet olsun. Öğretmenler Günü'nü ben de en içten dileklerimle kutluyorum. Bütün öğretmenlerime saygılarımı sunuyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah. Vatanımız sağ olsun, yapılacak bir şey yok. Görevi başında katledilen tüm şehitlerin ruhu şad olsun" dedi.

Şehit Sıtkı Abdioğlu'nun oğlu Soner Abdioğlu da "Devletimizin böyle bir günde bizi yalnız bırakmaması tekrar gururlandırdı bizi. Bir kez daha gurur duyduk rahmetli babamla. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Okul Müdürü Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika


Advertisement