Sivaslı Şehit Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Şehit Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Sivaslı Şehit Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'lılarla girilen çatışma sonucu şehit olan 21 yaşındaki Çetin Doğan, memleketi Sivas'ın Zara ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

11.09.2012 14:33

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'lılarla girilen çatışma sonucu şehit olan 21 yaşındaki Çetin Doğan, memleketi Sivas'ın Zara ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçtiğimiz günlerde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Çetin Doğan'ı memleketi Zara ilçesinde binlerce kişi uğurladı. Cem Evi'nde düzenlenen törene, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Ali Turan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehidin ailesi, yakınları, vatandaşlar ve askeri erkan katıldı. Cenaze töreninde anne Hatun Doğan, Kürtçe ağıtlarla oğlunun tabutuna sarıldı. Oğlunun fotoğrafını son kez öpen anne Doğan'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehidin bir yıllık eşi Makbule Doğan ise şehit eşinin tabutuna sarılarak Kürtçe 'Beni bırakıp nereye gidiyorsun' diye feryat etti. Makbule Doğan, cenaze töreninde baygınlık geçirirken baba Haydar Doğan'ın metanetli oluşu dikkatlerden kaçmadı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Çetin Doğan'ın naşı askerlerin omzunda ilçe meydanına kadar kortej eşliğinde getirildi. Burada yaklaşık 5 bin kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' şeklinde sloganlar attı. Ayrıca vatandaşlar şehit Doğan'ın naaşının ardından yaklaşık 500 metrelik Türk bayrağı açtı. Şehit Doğan'ın cenazesi ilçe şehitliğinde defnedildi.

TERHİSİNE 70 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Zara'nın Aşağı Çamurca köyünden olan şehit Çetin Doğan'ın cenazesinde Anne Hatun Doğan ile bir yıllık eşi Makbule Doğan tabutu başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Askere gitmeden yaklaşık bir ay önce evlenen Şehit Çetin Doğan'ın terhisine 70 gün kala şehit olduğu öğrenildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivaslı Şehit Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement