Sultanahmet Bombacısı IŞİD tarafından Gönderilmiş - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Sultanahmet Bombacısı IŞİD tarafından Gönderilmiş

10.01.2015 14:05  Güncelleme: 14:19

Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne saldırı düzenleyen Diana Ramazova'nın IŞİD tarafından gönderildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen Diana Ramazova'nın nişanlısının Kobani'de IŞİD için savaşırken ölmesi üzerine örgüt tarafında bu eyleme ikna edildiği ortaya çıktı. Sultanahmet bombacısı Diana Ramazova'nın nişanlısının 1.5 ay önce Kobani'deki çatışmalarda hayatını kaybetti öğrenildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, Ramazova'nın bu dramını kullanan IŞİD'in onu bombalı eylem için ikna ettiği öne sürüldü. Terör polisi Ramazova'nın üzerinden çıkan telefonunda kayıtlı herkesi incelemeye aldı. Ramazova'nın bulunduğu binlerce saatlik kamera görüntüleri de deşifre edilerek kimlerle irtibatlı olduğu çözülmeye çalışılıyor.

NİŞANLISI KOBANİ'DE ÖLMÜŞ

MİT tarafından da takip edilen soruşturmada Ramazova'nın son 6 ay içerisinde nişanlısıyla birlikte Suriye'ye Kilis üzerinden iki defa giriş çıkış yaptığı belirlenmişti. Ramazova'nın nişanlısının 1.5 ay önce Kobani'de öldürüldüğü, örgütün genç kadını bombacı olmaya ikna ettiği öğrenildi.

EYLEMLER ÖRTÜŞÜYOR

İstihbarat uzmanları, Paris ve İstanbul eylemlerindeki ana unsurun, Türkiye ve Fransa'nın, Suriye politikalarının örtüşmesi olabileceğini kaydetti.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sultanahmet Bombacısı IŞİD tarafından Gönderilmiş - Son Dakika


Advertisement