Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "Suriye'ye huzurun, barışın gelmesi bizim en büyük temennimiz. Onun için de uluslararası hukuk ve toplum nazarında ölen, öldürülen kardeşlerimizin müdafaasını yapıyoruz"

06.09.2013 16:39

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, " Suriye'ye huzurun, barışın gelmesi bizim en büyük temennimiz. Onun için de uluslararası ve toplum nazarında ölen, öldürülen kardeşlerimizin müdafaasını yapıyoruz" dedi.

Şahin, Karkamış Lisesi konferans salonunda muhtarlara yönelik düzenlenen "Karkamış Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri ilk günden itibaren neler yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Konuşmasında Suriye'deki iç savaşana değinen Şahin, bu ülkedeki kanın ve gözyaşının dinmesi, şiddettin sona ermesi için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.

Suriye halkının sıkıntı yaşamaması için mesai harcadıklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Zulüm olmasın, buradaki komşularımız, akrabalarımız, kardeşlerimiz sıkıntı yaşamasın' diye mesai harcadık. Ama orada yıllardır devam eden bir dikta rejimi, bir Baas rejiminin getirdiği, halka üstten bakan ve halkın istediği reformları yapmayan bir anlayış en son bu hale getirdi. Ama bizim gördüğümüz bir şey var. Bizim inancımızın da bize dayattığı bir şey var. 'Zulm ile abad olunmaz'. O yüzden bu süreç bitecek. Suriye'ye huzurun, barışın gelmesi bizim en büyük temennimiz. Onun için de uluslararası hukuk ve toplum nazarında ölen, öldürülen kardeşlerimizin müdafaasını yapıyoruz."

Türkiye'nin baştan beri ilkeli bir siyaset izlediğini vurgulayan Şahin, aynı doğruyu her yerde söylediklerini dile getirdi.

"Kazanan duruşumuz olacak"

Suriye'deki sürecin bir gün mutlaka sona ereceğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Bu tsunami geçip uzun vadeli baktığınız zaman kazanan insanlık olacak, kazanan bizim şuandaki duruşumuz olacak. O yüzden hiç kimsenin endişesi olmasın. En büyük terazi vicdanımız. Kendi vicdanımızda ne yapmamız gerektiği. Komşumuzda yangın varken, ateş çıkıyorken, duman varken, 'hiçbir şey yokmuş, benim çıkarım neyi gerektiriyor' diyemeyiz. İnancımızla, kültürümüzle, milletimizin hassasiyetleri de bu şekilde. Allah'ın izniyle bu sürekli devam etmeyecek. Bittiği zaman da şuna inanıyorum; Suriye'nin yeniden inşaasında buralar korkunç bir şekilde değişim ve gelişim gösterecek. O yüzden biz işimizi iyi yapalım. İşte o yüzden gümrük devam etmeli, antik kent devam etmeli. Hiç kimsenin ümitsizliğe düşmeye hakkı yok, gerek de yok."

Şahin, konuşmasının ardından Karkamış Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmaları hakkında Kazı Başkanı Doç. Dr. Nicola Marchetti'den bilgi aldı.

Toplantıda ayrıca Vali Erdal Ata, Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan ve Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ilçede yapılan hizmetleri anlattı.

Şahin, daha sonra muhtarlarla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak ve Ali Şahin ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement