Suriyeli Çocuklar İçin Rehabilitasyon Merkezi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar İçin Rehabilitasyon Merkezi

Suriyeli Çocuklar İçin Rehabilitasyon Merkezi

Hatay Reyhanlı'da, Yardımeli Derneği tarafından kurulan 'Suriyeli Mülteci Çocuklara Rehabilitasyon Eğitim ve Öğretim Merkezi' törenle açıldı.

22.01.2014 13:50  Güncelleme: 17:16

Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi ziyaret eden Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Yardımeli Derneği tarafından hazırlanan Suriyeli Mülteci Çocuklara Rehabilitasyon Eğitim ve Öğretim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Burada konuşan Ergin, tarihin en kirli savaşlarından birinin yaşandığı Suriye'de zulmün haddi aştığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Türkiye olarak Suriyeli mazlum halkın baştan beri yanındayız. Son bir kaç gündür yayınlanan görüntülerle insanlığın bittiği, vicdanın, insafın kaybolduğu bir coğrafya haline gelmiş durumda Suriye. Sağır vicdanlar, kör gözler, işitmeyen kulaklar bu zulmün olmadığı anlamına gelmiyor. Bu şartlar altında can emniyeti olmadığı için çoluk çocuğuyla komşu ülkelere sığınan Suriyelilere, imkanlar ölçüsünde katkılar sunulmakta, yardımlar yapılmakta. Türkiye bu anlamda gerek kamplarda kalanlara gerek kamp dışındakilere yardım elini uzatmaya devam edecektir."

Suriyelilere yardım elini uzatmanın komşuluk vazifesi ve insanlık görevi olduğunu ifade eden Ergin, zulme göz yumanlara da seslenerek, "Tarih bu zulmü işleyenleri, alkışlayanları, zalimlerin yanında durmaktan çekinmeyenleri not ediyor. Mahkeme-i Kübra'da herkes kendi durduğu noktanın hesabını verecek" ifadelerini kullandı.

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Sadık Danışman da ülkelerindeki iç savaş yüzünden 200 bini aşkın Suriyelinin hayatını kaybettiğini, 500 bini aşkın kişinin de yaralandığını söyledi.

Özgürlük için başlattıkları bu mücadelede Suriye halkının yanında olduklarını belirten Danışman, "Dünya ekranlarına  yansıyan fotoğraflar, zulmün boyutlarını, kardeşlerimizin ne durumda olduğunu göstermeye yeter. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu cinayetlere dünyanın 'dur' demesi ve mazlum Suriye kardeşlerimizin yanında Türkiye gibi durması gerekir" dedi.

Danışman, derneğin resmi kayıtlarına göre şimdiye kadar 200 bin Suriyeliye yardımda bulunduklarını, 80'i aşkın tam donanımlı ambulans ile gıda ve kıyafet yardımını Suriye'ye gönderdiklerini bildirdi.

Açılışta konuşan derneğin Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da rehabilitasyon merkezinde 33 eğitmenle 750 öğrenciye hitap ettiklerini, öğrencilerin eğitim-öğretimlerine katkı sağladıklarını söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar İçin Rehabilitasyon Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement