TBMM Başkanı Çiçek "Harem ve Cariyelik" Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek "Harem ve Cariyelik" Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısına Katıldı

TBMM Başkanı Çiçek "Harem ve Cariyelik" Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısına Katıldı

Cemil ÇİÇEK.TBMM Başkanı Cemil Çiçek."Harem ve cariyelik gibi konular televizyon dizilerinde de gündeme gelince biraz daha merak uyandırdı toplumda.

13.11.2011 18:00

Cemil ÇİÇEK: "TV DİZİLERİ MERAK UYANDIRDI"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek:

"Harem ve cariyelik gibi konular televizyon dizilerinde de gündeme gelince biraz daha merak uyandırdı toplumda. Merak edilen konularla ilgili de biraz daha ayrıntılı bilgi olmasında fayda var."

Haber: Selahattin GÜNDAY- Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul, DHA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Harem ve Cariyelik" adlı kitabın tanıtım toplantısına katıldı. Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan tanıtım toplantısına Çiçek'in yanı sıra Milli Saraylar Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, yazarlar Mehmet Barlas, Nazlı Ilıcak, Murat Belge, Perihan Mağden ve Fehmi Koru gibi isimler katıldı.

PROF. DR. ORTAYLI KİTABI ANLATTI

Kitap ile ilgili kısa bir bilgi verilmesinin ardından toplantının açılış konuşmasını tarihçi ve Milli Saraylar Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptı. Kitapta genel olarak Osmanlı'da haremin anlatıldığını söyleyen Ortaylı, "Haremde okuma- yazma oranı sanıldığının aksine yüksektir. Disiplinli bir hayat vardır. Cariyeler koğuşlarda kalmaktadır. Koğuş sistemi vardır. Lüks söz konusu bile değildir. Eğitim ve çalışmayı içeren sert bir hayat söz konusudur haremlerde" dedi.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: "TV DİZİLERİ MERAK UYANDIRDI"

Ortaylı'nın ardından konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Harem ve Cariyelik" adlı kitabın ihtiyaç duyulduğu için hazırlandığını vurguladı. Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret eden insanların sorularının bu kitabı ihtiyaç haline getirdiğini belirten Çiçek, "Bu kitapta yazılanlar önümüzdeki süreçte değerlendirilecektir. Yazılanlar tartışılacaktır. Belki yazılmayan, eksik olan bilgiler de vardır. Bu kitap bir reddiye iddiası ile ortaya çıkmış bir eser değil. Belki reddedilen kısımlar da olabilir yazılanların aksine. Ama kitap katkı vermek için hazırlandı. Harem ve cariyelik gibi konular televizyon dizilerinde de gündeme gelince biraz daha merak uyandırdı toplumda. Merak edilen konularla ilgili de biraz daha ayrıntılı bilgi olmasında fayda var" diye konuştu. Çiçek ve davetliler daha sonra Dolmabahçe Sarayı'nda cariyelerin kaldığı odaları gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek 'Harem ve Cariyelik' Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement