TEGV'li Çocuklar Denizci Oldu - Son Dakika
Güncel

TEGV'li Çocuklar Denizci Oldu

TEGV\'li Çocuklar Denizci Oldu

"Denizci Çocuk Şenliği"nde 400 çocuk denizci oldu.

12.04.2012 17:51

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İzmir Çiğli Eğitim Parkı ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Denizci Çocuk Şenliği"nde 400 çocuk denizci oldu.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı tarafından Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın ev sahipliğinde Konferans Salonunda ortaklaşa düzenlenen "Denizci Çocuk Şenliği"ne 400 çocuk katıldı. Şenlik, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık ve Çiğli Eğitim Parkı Eğitim Yöneticisi Elif Türkmen'in açılış konuşmalarıyla başladı.

Türkiye'nin en güzel kıyı kentlerinden birinde yaşamamıza rağmen farklı sebeplerle hala deniz görmeyen, deniz canlılarını tanımayan, deniz kirliliği hakkında bilgi sahibi olmayan çocuklarımız ve yetişkinlere bu konularla ilgili farkındalık yaratabilmek adına düzenlenen ve yaklaşık 3,5 saat süren şenlik; günün konseptine uygun olarak balık ekmek, su, gofret ve meyve suyu ikramı ile başladı.

"Denizci Çocuk Şenliği" DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu'nun temel denizcilik eğitimi-denizlerin önemi-küresel ısınma-sağlıklı gıdalar yemek/balık tüketiminin faydaları konulu sunumundan sonra ALİPOT çocuk tiyatrosu - kukla gösterisi, denizci aile skeci, Bay Doğru-Bay Yanlış skeci, Pinyata Yarışması ve mini disco ile devam etti. Şenlik süresince TRT İzmir Radyosu'ndan Saadet Bekar çocuklarla röportajlar yaptı. Şenlik; optimist yelkenli tekne kullanma – gemici bağları yapma - eğitimi, gemi maketi yapım atölyesi, dokun hisset kutusu ve mıknatısla balık tutma yarışmalarının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEGV'li Çocuklar Denizci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement