Çocukları Kaçırılan Aileler Diyarbakır'a Döndü - Son Dakika
Güncel

Çocukları Kaçırılan Aileler Diyarbakır'a Döndü

Çocukları Kaçırılan Aileler Diyarbakır\'a Döndü

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler Ankara'daki temaslarının ardından Diyarbakır'a döndü.

27.06.2014 11:13  Güncelleme: 11:25

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler Ankara'daki temaslarının ardından Diyarbakır'a döndü.

Ankara'dan dün akşam otobüsle yola çıkan aileler, yaklaşık 13 saatlik yolculuğun ardından Diyarbakır'a ulaştı.

Kaldıkları otelde bir süre dinlenen aileler adına AA muhabirine açıklama yapan Erhan Eren, Ankara'da 3 gün süren ziyaretlerinin çok olumlu geçtiğini söyledi.

"Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, sonrasında da CHP, HDP ve MHP yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Tüm partiler, çocukların, gençlerin dağdan indirilmesine ilişkin yasa hazırlanmasıyla ilgili hassasiyet gösterdiklerini, ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söylediler" diyen Eren, Diyarbakır'da eylem yapan annelerin de Ankara'da önemli bir mesaj verdiğini vurguladı.

"Hükümet üzerine düşeni yaptı"

Tüm ziyaretlerde annelerin, barış istediklerini ifade ettiğini kaydeden Eren, şöyle dedi:

"Aileler tüm Türkiye'ye, 76 milyona, ideolojileriyle değil, merhametleriyle barışı, çözümü getirdiler. Bu çok güzel ve çok anlamlı oldu. Başbakanımızdan çok güzel izlenimler aldık. Cumhurbaşkanımız çok duygulandı ve bize, 'Aslında devlet olarak çocuklarınızı getirebiliriz ama kansız olsun ve kimsenin burnu kanamasın, başka annelerin gözü yaşlı olmasın diye bu işi yasal düzenlemelerle, yasalarla yapmak istiyoruz' dedi. Hükümet bir paket hazırlayarak üzerine düşeni yaptı. Diyarbakır'a dönerken tasarının Meclis'e sunulduğunu duyunca anneler şeker dağıttılar. Otobüste sevinç gözyaşları vardı. Çok sevindik."

Artık adım atma sırasının Kandil'de olduğunu ifade eden Eren, Kandil tarafından çocukların, gençlerin bırakılmasını beklediklerini kaydetti.

"Bayramda çocuklarına kavuşmak istiyorlar"

Eren, bunun en kısa sürede gerçekleşmesini umut ettiklerini dile getirerek, "Anneler ramazan ayını burada geçirmek istemiyor. Bayramda çocuklarına kavuşmak istiyorlar. Bunu annelere çok görmesinler. Onun için burada eylem yapan tek bir annenin dahi çocuğu dağda kalmayana kadar oturma eylemine devam edilecek. Bu tasarıyla da gençler dönmezse anneler bu eylemi bir adım öteye götürerek bütün illerde örgütlenmeyi düşünüyor" diye konuştu.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinden gelerek oturma eylemine destek veren Muazzez Deniz de Kürtçe, 14 yaşındaki oğlu Ferhat Deniz'in tek oğlu olduğunu, onun da kandırılıp dağa götürüldüğünü belirtti.

Büyük umutlarla gittikleri Ankara'da ziyaret ettikleri her yerde kendilerine çok değer verildiğini anlatan Deniz, "Çocuklarımız için Ankara'ya gitmiştik. Görüştüğümüz kişiler çok iyi insanlardı. Bize hayırları ve yardımları oldu. Konaklamamız için yer ayarlandı. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililer çocuklarımızı bize getireceklerini söylediler" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocukları Kaçırılan Aileler Diyarbakır'a Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement