Tübitak Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tübitak Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu Açıklaması

Tübitak Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu Açıklaması

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Türkiye’nin savunma sanayi ürünlerini ihraç eden ülkeler arasında ilk ona girdiğini söyledi.

26.04.2014 13:56

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Türkiye'nin savunma sanayi ürünlerini ihraç eden ülkeler arasında ilk ona girdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, İstanbul Bilimler Akademisi'nin Akçakoca'da yaptığı Yükseköğretim yeterlilik çalıştayı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın savunma sanayine yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

TÜBİTAK'ın savunma sanayisine yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Savunma sanayimizin yüksek teknololojiye haiz araç, cihaz ve ekipmanların üretilmesine dönük çalışmaları son 15-20 yıllık perspektiflerden bir tanesi. Savunma sanayi ile ilgili yapılacak çalışmalar 5-6 sene gibi uzun sürecek çalışmalardır. Bu kapsamda TÜBİTAK'ın savunma sanayi ile çalışmalarını yürüten, ihtiyaç duyulan prototipleri üreten TÜBİTAK SAGE birimimiz var. Bu kurumumuz Türk Silahlı Kuvvetleriyle (TSK) de ciddi ilişkileri olan bir kurum. Bu işbirliğiyle son yıllarda çok ciddi mesafe kaydedildi. Örneğin SOM adını verdiğimiz 250-300 kilometre menzilli bir füzemiz var. Bu füze, takip ettiği menzili gözlemleyebilen ve menzilin arazi yapısına göre rotasını değiştirebilen bir füze. Tabii ki, bu çalışmalar bir çok teknolojinin bir araya getirilerek yapılmasıyla oluyor. Mesela şu dönemde TÜBİTAK bu füzenin 1000 kilometre menzilli modelini geliştirmeye çalışacak. Yine TÜBİTAK Uzay birimimiz, Türkiye'nin uydu projelerine ciddi katkı sunmuş bir kurum. Mesela TÜRKSAT 6-A uydu projemiz var. Bunun da büyük kısmının TÜBİTAK Uzayda gerçekleştirileceğini beklemekteyiz."

Devletin desteği, bilim adamlarının gayreti ve ortaya konan vizyonla birlikte, hem savunma sanayi alanında ve diğer teknolojik alanlarda Türkiye'nin kendi kendine yeterli hale gelmesi ve dost ülkelere de destek vermesi, geliştirdiği ürünleri ve teknolojiyi ihraç etmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Savunma sanayimizle ilgili söylenebilecek en güzel gelişme Türkiye'nin savunma sanayi ürünlerini ihraç eden ülkeler arasında ilk ona girmiş olmasıdır. Bunların hepsi, bu uzun soluklu projelerin katkısıyla mümkün oluyor. Umudumuz Türkiye'nin daha da güçlü olması, dostları nezdinde takdire şayan bir durumda olmasıdır. Bu da ancak bu gelişmelerin daha da devam ettirilmesi ve daha büyük projelerin ortaya konmasıyla mümkün olabilecek. Bu çerçevede biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tübitak Bilim Kurulu Üyesi Abdullah Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement