TÜGİAD Ege'nin Projesi: Oyuncak Silah Yerine Kitap - Son Dakika
Güncel

TÜGİAD Ege'nin Projesi: Oyuncak Silah Yerine Kitap

TÜGİAD Ege\'nin Projesi: Oyuncak Silah Yerine Kitap

TÜGİAD üyeleri, İzmir'deki genel kurul toplantısının ardından Çeşme'de gala gecesi düzenleyerek yorgunluk attı.

08.06.2013 11:31  Güncelleme: 12:10

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeleri, İzmir'deki genel kurul toplantısının ardından Çeşme'de gala gecesi düzenleyerek yorgunluk attı.

İnkim Otel'de düzenlenen gala gecesinde konuşan TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, İzmirli üyelerin dernek ailesine katılmış olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. İzmir'in sadece ekonomik açıdan değil, ruhu, dinamizmi ve mücadele azminin de onlar için anlamlı olduğunu ifade eden Yücelen, "İzmir'in o inancını bütün Türkiye'ye aşılayacağını biliyoruz. Ekonomiye katma değer üretmek, yenilikler katmak, çözümler geliştirmek için Türkiye'nin İzmirliye çok ihtiyacı var. Dolayısıyla bu amaçla biz İzmir Şubemi'ze çok önem veriyoruz. Geleceğe umutla bakan gözlerle İzmir ile birlikte güzel işlere, faaliyetlere imza atarız" dedi. Son dönemde İzmirli yöneticilerin Diyarbakır'a gitmesini önemli bulduğunu kaydeden Yücelen, bu nedenle ilk defa Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal'ın İzmir'e bu genel kurul için geldiğini vurguladı. Akbal'ı İzmir'de görmekten gurur duyduklarını söyleyen Yücelen, "İzmirlilerin Güneydoğu'ya gidip de oradaki arkadaşlarla buluşması, Türkiye'nin birlik bütünlüğünün ve geleceğinin parlak olmasına aydınlık olmasına daha da çok katkı sağlayacaktır. Bugün TÜGİAD'a çok açık bir şekilde ifade ettik, Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı her unsuruyla en marjinalinden, toplumda en kabul görene kadar ilelebet yaşasın" diye konuştu.

'AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK'

TÜGİAD Ege Şube Kurucu Başkanı Musa Turan, genel kurulun çok iyi geçtiğini ve katılımın yüksek olduğunu ifade etti. Güneydoğu Genç İşadamları Derneği ile kardeş dernek olacaklarını belirten Turan, "Böylece hem Güneydoğudaki işadamlarını Ege'ye getirip burada yatırım yapmalarını hem de buradakilerin oraya gitmesini sağlayacağız. Sonuçta biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak iş dünyasında faaliyet gösteriyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Hepimiz temel hedefi bu ülkenin kalkınması için çalışmak" dedi.

OYUNCAK SİLAH

Turan, yeni kurulan şube olarak temmuz ayında ilk faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Turan, "Yönetim kurulu üyemiz Adil Özyiğit'in Hayal Dünyası Oyuncakları'nın küçük çocuklara yönelik çok özel bir projesi var. TÜGİAD Ege olarak önce İzmir'de daha sonra diğer şubelerimizde gerçekleştireceğiz. Küçük çocuklardan oyuncak silahlarını getirmelerini isteyeceğiz, karşılığında bir hikaye kitabı vereceğiz" diye konuştu.

FESTİVAL ŞEHRİ İZMİR

Musa Turan, bunun dışında festivaller düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti. Turan "Eylül ayında Seferihisar Teos'ta Yunanistan'la beraber Dionysos Festivali'ni yapacağız. Bunu Tunç Soyer başkanımızla görüştük, kendisi de destek vereceğini söyledi. Bu festivalle amacımız İzmir'in festivaller şehri olması. İzmir'de çok fazla festival oluyor ama bu tamamen yerel kalıyor uluslararası boyutlara çıkmıyor. Burada amacımız İnsanlar gelip şehir merkezinde para harcayacaklar. Bu paranın daha çok tabana yayılmasını istiyoruz. Bölgesel kalkınmışlık paranın ancak tabana yayılması ile olur inancıyla böyle bir proje hazırlıyoruz" dedi.

ÇEŞME PROJELERİ

Çeşme'de de üyeleri bulunduğunu ve onlarla da Çeşme'de turizmin 12 aya çıkarılması ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten Turan, şunları kaydetti:

"Arama konferansları düzenleyeceğiz. Özellikle burasının 12 ay çok ciddi bir zenginliği var. Termal, güneş, deniz, kum her şey çok iyi. Ulaşım çok iyi. Havalimanına maksimum 60 dakika uzaklıkta bir beldemiz. Ancak yeteri kadar 12 ay turizmden faydalanamıyor. Bunun nasıl faydalanabileceğini oturup tartışacağız. Bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir rapor sunacağız. Biz işadamları olarak aksiyona geçersek hükümet zaten geçer. Herşey konuşmada kalmamalı. Zaten biz TÜGİAD Ege olarak çok fazla konuşmak istemiyoruz. Önce projeyi yapıp daha sonra yaptığımız projeyi anlatmak istiyoruz. Biz önce İzmir'in ve Ege'nin daha sonra ülkemizin kalkınması için her türlü çalışmayı yapacağız."

Güneydoğu Genç işadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal ise Ege'ye çok fazla gelemediğini TÜGİAD Ege Şube Kurucu Başkanı Musa Turan'ı desteklemek adına İzmir'de olduğunu söyledi. Akbal, Turan'ın yakın zamanda çok başarılı projelere imza atacağına inandıklarını belirtti. - İzmir/ Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜGİAD Ege'nin Projesi: Oyuncak Silah Yerine Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement