Tunceli'de Açlık Grevi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Açlık Grevi Eylemi

Tunceli\'de Açlık Grevi Eylemi

Tunceli'de cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yürüyen BDP'li grup, AK Parti il binasına siyah çelenk bıraktı.

30.10.2012 15:17

Tunceli'de cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yürüyen BDP'li grup, AK Parti il binasına siyah çelenk bıraktı.

BDP tarafından düzenlenen ve Dersim Demokrasi Platformu bileşenleri olan sivil toplum örgütleri ve sendikaların destek verdiği yürüyüş için Sanat Sokağı'nda toplanan grup, Hastane Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı'na gelen kalabalık grubu temsilen sanatçılar Metin Kahraman ve Mehmet Arslan tarafından il binası önüne siyah çelenk bırakıldı. Burada BDP Tunceli eski milletvekili ve BDP Tunceli il Başkanı Şerafettin Halis basın açıklaması yaptı. Halis, 12 Eylül tarihinden beri açlık grevinde bulunan yoldaşlarının grevini ve taleplerini desteklemek amacıyla yürüdüklerini dile getirdi. Açlık grevine giden yoldaşlarının Öcalan'a uygulanan tecrit uygulamasının kaldırılması, anadilde savunma hakkı ve anadilde eğitim hakkı taleplerinde haklı olduklarını ve kendilerinin de bu haklı talepleri desteklediklerini dile getiren Halis, "AK Parti'nin bir an önce ölüme giden yolu tıkayıp barışa giden yolun önünü açması gerekmektedir" dedi.

Halis, kendilerinin de cezaevlerindeki yoldaşlarının haklı taleplerini desteklemek amacıyla belediye binası önünde bunan yer altı çarşısı üzerinde kurdukları çadırda dönüşümlü olarak açlık grevine gideceklerini duyurdu. Eylem olaysız sona erdikten sonra Belediye Yer altı Çarşısı üzerine gelen BDP'liler burada kurdukları açlık grevi çadırında 12 kişi dönüşümlü açlık grevini başlattı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Açlık Grevi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement