Turizm Eğitiminin Kalite Zirvesine Türkiye'den İki Üniversite - Son Dakika
Güncel

Turizm Eğitiminin Kalite Zirvesine Türkiye'den İki Üniversite

Turizm Eğitiminin Kalite Zirvesine Türkiye\'den İki Üniversite

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün turizm eğitiminde kaliteyi yakalayan turizm fakültelerine yer verdiği "TedQual" belgesini almaya Türkiye'den, Akdeniz ve Boğaziçi üniversiteleri hak kazandı TedQual belgesi almaya hak kazanan iki üniversiteden üç program sayesinde Türkiye'ye turizm eğitimi için gelecek öğrenci ve akademisyen sayısının artması bekleniyor Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aksu: "TedQual, veren taraf olarak bakıldığında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü.

09.01.2014 11:21

GÜÇ GÖNEL - Akdeniz Üniversitesinden iki, Boğaziçi Üniversitesinden ise bir bölüm, Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Turizm Örgütünün turizm eğitiminde kaliteyi yakalayan eğitim kurumlarına yer verdiği "TedQual" belgesi almaya hak kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Turizm Örgütünün turizm eğitim kurumları içinde belirlenen kalite standardını yakalayanlara, "TedQual" belgesi verdiğini, bu üniversiteleri hazırlanan katalogla dünyaya tanıttığını kaydetti.

TedQual belgesi verilmesinin ve katalogda yer almanın bir anlamda o fakülteleri eğitim kalitesi açısından "ödüllendirmek" anlamına geldiğini vurgulayan Aksu, Türkiye'den Akdeniz Üniversitesinin iki, Boğaziçi Üniversitesinin ise bir programla TedQual belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.

Katalogda yer almanın, turizm eğitim açısından "prestij verici" olduğunun altını çizen Aksu, TedQual sayesinde öğrenci ve akademik personelin motivasyonunun yükseldiğini dile getirdi. Son yayınlanan TedQual kataloğunda 36 ülkeden 59 üniversitenin turizm fakültelerinin yer aldığını kaydeden Aksu, şöyle konuştu:

"TedQual, veren taraf olarak bakıldığında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü. Yani en üst makam. Dünya Turizm Örgütü, hükümetler üzeri bir kurum. Önemi oradan geliyor. Ben yabancı bir öğrenci olsam, TedQual belgesi almış üniversiteler arasından tercihimi yapardım. Bu belge, yabancı öğrenci sayısını kesinlikle artıracak. Kimisi eğitim, kimisi araştırma yapmak, kimisi de ortak çalışma için Türkiye'ye gelecek. Sadece öğrenci boyutunda değil, akademisyenler arası uluslararası network imkanı olarak da geri dönüş olacağını düşünüyoruz."

"Kaliteyi sürdürmek daha önemli"

Prof. Dr. Aksu, TedQual kataloğunun belirli aralıklarla güncellendiğini, yeni döneminde katalogda yer almak isteyen fakültelerin kalite çıtalarını da sürekli yüksek tutmak zorunda olduğunu vurguladı.

Kalite belgesi almak kadar sürdürmenin de önemli olduğuna dikkati çeken Aksu, TedQual kataloğuna girmek için uzun inceleme süreçlerinden geçtiklerini anlattı. Aksu, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

"TedQual çalışmaları kapsamında Dünya Turizm Örgütü sizden ön analiz raporu istiyor. Biriminizi, öğrencilerinizi, mezunlarınızı, araştırmalarınızı bu raporda tanıtıyorsunuz. Daha sonra bu rapor örgütün ilgili kuruluna gidiyor. Kurul olumlu yaklaşırsa bir uzmanını gönderiyor. Bize İspanya'dan bir profesör geldi ve iki gün boyunca bütün hocalarımızla öğrencilerimizle mezunlarımızla turizm sektörü paydaşlarıyla görüştü. İki günün sonunda bir rapor hazırladı. Raporu Dünya Turizm Örgütü Eğitim Komisyonuna sundu. Bu komisyon da raporu 7-8 ay değerlendirdikten sonra bize TedQual belgesini gönderdi." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Eğitiminin Kalite Zirvesine Türkiye'den İki Üniversite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement