Turizm Sezonu Öncesi Kordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Turizm Sezonu Öncesi Kordinasyon Toplantısı

Turizm Sezonu Öncesi Kordinasyon Toplantısı

KALEDER Turizm Sezonu Öncesi Kordinasyon toplantısı düzenledi.

05.05.2012 08:34

KALEDER Antalya Kalekapısı Esnafları Koruma ve Kalkındırma Derneği Turim sezonu öncesi Kalepısı esnafının sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıya Kaleder Üyeleri, Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürleri katıldı.

Kaleder yönetim binasında gerçekleştirilen kordinasyon toplantısı öncesinde Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz Kalekapısı esnafını gezerek bir süre esnafla sohbet etti. Ayrıca Ali Yılmaz kalekapısı çarşısında alışveriş yapan turistlere ingilizce olarak kendisini tanıttıkdan sonra "Ülkemize hoşgeldiniz, Antalyamızı beğendiniz mi? Tatiliniz nasıl gidiyor, herhangi bir şikayetiniz varmı?" gibi sorular yöneltti. Turistlerden aldığı olumlu yanıt karşısında mutlu olan Ali Yılmaz daha sonra turistlere karanfil vererek onlarla resim çektirdi.

Toplantıda ilk söz alan Kaleder Başkanı Hasan Kilit; "Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şehrin merkezi konumunda olan bu bölgeye karşı gösterdikleri ilgiden dolayı ve bölgemizde yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kalekapısı çarşısı beşyüzyıllık tarihiyle, büyük bir geçmişi olan bir çarşıdır. Antalyadaki bütün etkinlikler bu bölgede gerçekleşir. Konum itibariyle Antalyamızın finans ve siyasi faliyetleri hep bu bölgeden şekillendir." dedi.

Hasan Kilit'ten sonra söz alan Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise konuşmasında; "Antalyanın gözbebeği konumunda olan bu bölgenin hem turistler açısından ilgi çekici, hemde şehrimizin yapısı olarak çok önemli bir konumda. Bu kadar güzel tarihi mekanların olduğu bu bölgeyi biz biraz daha korumalı ve bu konuda biraz daha titiz davranmalıyız. Kaleiçinde göreve başladığım zaman, iki yıl önce belli sorunlar vardı. Madde bağımlıların veya fuhuş yapan insanların bu bölgede bulunmasından dolayı insanlar aileleriyle rahatça gezemiyorlardı. Neticesinde yaptığımız çalışmalar sonrasında bütün suçlarda büyük bir düşüş var. Bunun nedeni ise bölge esnafının ve vatandaşların bizlere verdiği destektir. Şuan vatandaşlarımız aileleriyle burada rahatça dolaşabiliyorlar, esnafımız ticaretini gerçekleştiriyor." dedi.

Konuşmasının devamında Yılmaz; "Güvenlik çok önemli bir durum. 11 milyon turistin geldiği 2 milyon insanın yaşadığı tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir konumda olan bir kentden bahsediyoruz. Bu kentin güvenliğini sağlamak çok öyle kolay değil, zaten güvenliğin olmadığı bir yerde üretim olmuyor. Üretimin olmadığı yerde zenginlik ve refah olmuyor, zenginlik ve refahın olmadığı yerde de güvenlik olmuyor. Yani baktığımız zaman bunların hepsi bir bütün." dedi.

Ali Yılmaz ayrıca yaklaşan turizm sezonu öncesinde tursitleri rahatsız eden hanutcular konusunda kalekapısı esnafını uyararak bu tür kişilere esnaf tarafından prim verilmemesini ve bu kişilerin emniyet güçlerine bildirilmesini esnaftan istedi.

Toplantı sonrası Kaleder üyelerinin sorularını yanıtlayan Ali Yılmaz, bölgedeki trafik sorunuyla ilgili soruya ise; "Trafik sorunu yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve emniyet güçlerinin ortaklaşa gerçekleştireceği projelerle çözülebilir. Gelişmiş ülkeler bu sorunu %35 eğitim, %25 altyapı, % 15 polisiye tedbirler ile çözmüştür. Trafik bilinci ve kültürünün yaygınlaşması şart." dedi.

Kaleder üyesi bir esnafın travestiler konusundaki şikayetini yanıtlayan Ali Yılmaz; "Yaşam ve cinsel tercihi ne olursa olsun, biz bu vatandaşların toplumsal hak ve özgürlüklerine engel olmayacak bir noktada duruyoruz. Diyorlar ki otostop çekiyorlar arabaya biniyorlar, evet binebilirler ama bunlar kanunen suç değil. Zaten fuhuş yaptığı tespit edilen bu vatandaşlara biz gerekli uygulamayı yapıyoruz. Bu konu daha çok sosyal bir sorun bu olaya birazda öyle bakmak lazımdır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizm Sezonu Öncesi Kordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement