Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Devam Ediyor

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Devam Ediyor

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi devam ederken, üçüncü tur heyecanlı müsabakalara sahne oldu

02.07.2013 17:17

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi devam ederken, üçüncü tur heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

İş Bankası açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin üçüncü turunda heyecanlı müsabakalar gerçekleşti. İlk dört masadaki maçların beraberlikle noktalandığı Ankara Demirspor Kulübü ile Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü arasındaki maç, 20 yaş altı ve 15 yaş altı masalardan gelen puanların büyük yardımı ile 4-6 Mersinli ekibin lehine sonuçlandı.

Salı günü oynanan oyunda, Ezgi Satranç Kulübü, Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü'ne karşı 5,5-4,5 kazanarak dördüncü sıraya yerleşti. Üçüncü turun en son biten karşılaşması, Pera Spor Kulübü ile Çallı Spor Kulübü arasında, son partisi ise IM Bela Khotenashvili ile GM Vladislav Nevednichy arasında yaşandı.

Oyuncular 4,5-4,5 olan skoru değiştirebilmek için ellerinden geleni yapsalar da maç 5-5 sona erdi. Pera, aldığı ilk beraberliğin ardından birinci sıradaki yerini korumaya devam ederken, Antalya Çallı Spor Kulübü ise 5 takım puanı ve 18,5 maç puanı ile ikinci sıradaki yerini koruyor.

Üçüncü turun en iyi skoru ligin yeni takımlarından Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü'nden geldi. Hiçbir masada puan kaybetmeyen ve Ceyhan Belediye Spor Kulübü'nü 8-2 yenmeyi başaran Kahramanmaraş takımı üçüncü sıraya yerleşti.

Er Bakır Spor ve Kültür Kulübü'ne yalnızca iki masada kaybeden ligin favori takımlarından T.S Alyans Spor Kulübü ise mücadeleden 7-3 ayrılarak dördüncü tur öncesi sekizinci sıraya yerleşti. İkinci turda dinlenen Akdeniz Belediyesi Takımı, 2012 Lig Şampiyonu Beşiktaş'ı 7,5-2,5 yenerek büyük bir avantaj elde etti. Türkiye İş Bankası Ligi ailesine bu sene katılan Mersin ekibi oynadığı iki maçı da kazanarak yarın gerçekleşecek tura altıncı sırada girdi.

12 gün boyunca zorlu mücadelelerin yaşanacağı lig maçlarının tümünü Türkiye Satranç Federasyonu'nun "http://satrancligi2013.tsf.org.tr/tr/canli-yayin" sitesinden canlı olarak izlemek mümkün Türkiye İş Bankası Satranç Ligi sonunda şampiyon olan kulüp, Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement