Türkiye'nin Geleceğini Masaya Yatırılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Geleceğini Masaya Yatırılıyor

Türkiye\'nin Geleceğini Masaya Yatırılıyor

21. Ulusal Kalite Kongresi 3 bin kişiyi buluşturuyor.

13.11.2012 13:01

Bu yıl 'Yaşanabilir Gelecek' başlığı ile 3 bin katılımcıyı ağırlayacak olan 21. Ulusal Kalite Kongresi, Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere her alandaki geleceğini masaya yatıracak. Silikon Vadisi'nin Aykırı Girişimcisi Andrew Keen'in ana konuşmacı olduğu kongre Avrupa'nın en büyük kalite kongresi özelliğine sahip

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde bu yıl 21'incisi düzenlenecek olan Ulusal Kalite Kongresi, 3 bin kişinin katılımı ile "Yaşanabilir Gelecek" konusunu masaya yatırıyor. EFQM Mükemmellik Modelini Kamu'da Bakanlıklarında uygulamaya başlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin'in de katılacağı 21. Ulusal Kalite Kongresi'nin bu yılki ana konuşmacısı Silikon Vadisi'nin Aykırı Girişimcisi Andrew Keen. Açılış konuşmalarını TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve KalDer Başkanı Hamdi Doğan'ın yapacağı kongrede Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere her alandaki geleceği tartışılacak.

Kongreye bu yıl aralarında Yıldız Holding Global İnovasyon Grup Başkanı Bilal Kaafarani, Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, BOSCH Genel Müdürü Steve Young, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel'in de bulunduğu iş dünyasının önemli temsilcileri katılacak.

Bu yıl kongreye 3 bin kişinin katılmasını beklendiğini söyleyen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, KalDer olarak her yıl Avrupa'nın en büyük kalite kongrelerini düzenlediklerini belirtti. İnovasyon, Teknoloji ve Sosyal Medya konularında dünyada güçlü isimler özel oturumda konuşmacı olarak yer alacağına dikkat çeken Hamdi Doğan, "21. Kalite Kongresi'nde, Sosyal Medya, Yeni Liderlik, Yeni Yönetim Modelleri, Gıda, Sağlık, Eğitim ve insan temaları, Enerji'nin çevre ve sürdürülebilirlik boyutu, Teknoloji'nin ulaşıma yansımaları gibi oturumlarda tartışılacak. Ayrıca dünyanın en önde gelen dijital ticaret ve kültür analistlerinden Silikon Vadisi'nin Aykırı Girişimcisi Andrew Keen ve İnovasyon'un dünyada ilk 25'i arasında yer alan Bilal Kaafarani özel oturumlarda bizlerle birlikte olacak" diye konuştu.

20 yılda toplam 246 başvuru yapıldı

Ulusal Kalite Ödülleri için 1993 yılından bu yana toplam 246 kuruluş başvuruda bulundu. Bu süreçte 1993 – 2012 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Kalite Ödülü organizasyonunda 27 Büyük Ödül, 40 Başarı Ödülü ve 5 firmaya da Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verildi. Yine aynı dönem içerisinde Avrupa Kalite Ödülü çerçevesinde 8 Büyük Ödül ve 11 Başarı Ödülü sahiplerini buldu.

Ulusal Kalite Ödülleri sahiplerini bulacak

Ulusal Kalite Ödül Töreni, 21 Kasım'da gerçekleştirilecek. Türkiye'de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması ve bu alanda başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimlerin paylaşılması amacıyla düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, Kamu Kuruluşları, İşletmeler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olmak üzere üç ana kategoride veriliyor. Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi'nde; Hema Endustri ve Petkim Petrokimya Holding, İşletmelerin Operasyonel Birim Kategorisi'nde; İstikbal Sanayi ve Ticaret ile Boytaş Mobilya A.Ş. İşletmelerin KOBİ Kategorisi'nde KYK Yapı Kimyasalları Sanayi Limited Şirketi, Kamu Kategorisi'nde ise Karabük Devlet Hastanesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığı 20.Ulusal Kalite Ödül Töreni'nde yarışacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Geleceğini Masaya Yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement