Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatları Sergisi

Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatları Sergisi

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'ndeki L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk, kadın ve yetişkin erkek ünitelerinde bulunan 250 tutuklu ve hükümlünün el becerilerinin yansıtıldığı sergi, Özdilek AVM'de açıldı.

14.12.2011 13:57

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'ndeki L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk, kadın ve yetişkin erkek ünitelerinde bulunan 250 tutuklu ve hükümlünün el becerilerinin yansıtıldığı sergi, Özdilek AVM'de açıldı.

Suça sürüklenen çocuklar ile kadın- erkek hükümlü ve tutukluların 'Bilinmeyen Dünyamız' adlı el sanatları sergisinin açılışına, Başsavcı Hüseyin Baş, Başsavcı Vekili Hüseyin Güler, L Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Hasan Dal, E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ergin Dinç, Cezaevi Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Hisli, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış kurdelesini, Başsavcı Hüseyin Baş kesti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu öğretmeni Ramazan Günşan, serginin hükümlü ve tutukluların sosyo-kültürel yapılarına katkıda bulunmak amacıyla, bireysel ve grup halinde iyileştirme yöntemlerinin uygulandığı çalışmalar sonucu ortaya çıktığını söyledi. Günşan'ın kürsüye davet ettiği Başsavcı Baş'ın hükümlü ailelerine yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşandı.

Hükümlü ve tutukluların yeniden suç işlemelerini önlemenin ve ahlaki değerlerine sahip olmalarını sağlamanın görevleri olduğunu belirten Baş, şunları kaydetti:

"Kişisel, mesleki, ahlaki ve sağlık olarak gelişimini sağlamak biz idarecilerin görevidir. Cezalarını tamamlayıp topluma geri döndüklerinde karşılaştıkları olaylarda sinir ve öfke kontrollerini öğretmek yine bizim görevimizdir. Bu sergi, onların üretkenliklerini artırmak, salıverildikten sonra üretim yapıp, para kazanabilecekleri meslek sahibi olmaları için verilen eğitimler sonucunda oluştu."

Hüseyin Baş'ın konuşmasının ardından savcılar ve Döşemealtı Kaymakamı Baygül sergiyi gezerek, çini ve seramik atölyelerinde üretilen el emeği ürünler hakkında bilgi aldı. 5 gün boyunca ziyaretçiler için açık kalacak sergi standlarında hediyelik el yapımı çini tabak, küp ve vazolar, seramik mozaik ve dış duvar malzemeleri, yetişkin kadın erkek terzi atölyelerinde üretilen nevresim takımları, masa örtüleri, bakır işlemeciliği ve mobilya atölyelerinde hükümlülerin ellerinde hayat bulan bakır ve alüminyum panolar, hamaklar, modifiye çocuk ranzaları yer alıyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement