Ukrayna'da Parlamento 28 Ocak'ta Olağanüstü Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Parlamento 28 Ocak'ta Olağanüstü Toplanacak

Ukrayna\'da Parlamento 28 Ocak\'ta Olağanüstü Toplanacak

Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada'nın 28 Ocak'ta olağanüstü toplanacağı belirtildi.

23.01.2014 19:05  Güncelleme: 19:13

Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada'nın 28 Ocak'ta olağanüstü toplanacağı belirtildi.

Parlamento basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, parlamento, 28 Ocak Salı günü saat 10.00'da toplanacak.

Parlamento Başkanı Vladimir Ribak ile bugün bir araya gelen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, parlamentonun olağanüstü toplantısı için gereken kararnameyi imzalayacağını söylemişti.

Devlet Başkanlığı İdaresi'nde, Yanukoviç ve muhalefetteki UDAR (Darbe) Partisi lideri Vitaliy Kliçko, Batkivşçina (Vatan) Partisi lideri Arseny Yatsenyuk, Svoboda (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok ile Adalet Bakanı Yelena Lukaş'ın katıldığı dünkü toplantı sonrası açıklama yapan Vatan Partisi lideri Yatsenyuk, parlamentonun olağanüstü toplanmasının gündeme geldiğini söylemişti.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan  UDAR partisi lideri Kliçko ise 24 saat içinde erken seçim kararı alınması gerektiğini, aksi taktirde harekete geçeceklerini kaydetmişti.

Öte yandan, Kiev'de meydandaki gösteriler sürerken muhalefet liderleri ile Yanukoviç'in akşam tekrar bir araya gelecekleri bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vatan Partisi lideri Yatsenyuk, Devlet Başkanı ile yeniden görüşeceklerini söyledi.

Siyasiler arasındaki görüşme trafiği devam ederken, meydandaki göstericilerin barikatları güçlendirdikleri bildiriliyor.

Bölgeye çok sayıda lastik ve barikat için kullanılacak materyal getiren göstericiler, bu gece bir müdahale beklediklerini, o nedenle hazırlık yaptıklarını söylüyor.

19 Ocak'taki Kiev'de düzenlenen Halk Meclisi toplantısından sonra başlayan gösteriler kısa süre içinde şiddet olaylarına dönüşmüş, olaylarda 300'e yakın polis ile yüzlerce gösterici yaralanmış, en az üç kişi de hayatını kaybetmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Parlamento 28 Ocak'ta Olağanüstü Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement