Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü Etkinlikleri

Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü Etkinlikleri

BM'de Filistinli sanatçılar konser verdi Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, bazı diplomat ve davetliler halay çekti

26.11.2013 08:48

Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Filistinli sanatçılar, BM'nin New York Genel Merkezi'nde konser verdi.

Filistin sorununun çözümüne destek verme amacıyla 1978'den beri kutlanan Filistin Halkıyla Dayanışma Günü etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

BM'de birçok ülke temsilcisi ve BM Genel Kurul Başkanı John Ashe'nin katılımıyla gün boyu süren toplantıların ardından, BM Genel Sekreterlik binasında bulunan Ekonomik ve Sosyal Konsey salonunda konser düzenlendi.

Konserde Filistinli sanatçılar Nai Barguti ve "Arab Idol 2013" yarışmasının birincisi Muhammed Assaf sevilen parçalarını seslendirdi.

Filistin halkının çektiği acıları anlatan duygulu eserler söyleyen Barguti, şarkılarını Filistin'den ayrılmak zorunda kalan mültecilere armağan etti. Muhammed Assaf da hareketli parçalarla diplomatlara ve salonda bulunan davetlilere keyifli anlar yaşattı. Hareketli parçalar sırasında bazı diplomat ve davetliler toplantı salonunun ortasında halay çekti. Diğer davetliler de alkışlarla şarkılara ve halaya eşlik etti.

Konserin başında Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, etkinliklere katılan herkese teşekkür ederek, "Buradaki topluluk haklı davamıza olan desteği gösteriyor" dedi.

Etkinliğe Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ve bazı ülkelerin büyükelçileri de katıldı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement