Üniversite Öğrencilerinden Günlüoğlu'na Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Günlüoğlu'na Sert Tepki

Üniversite Öğrencilerinden Günlüoğlu\'na Sert Tepki

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun geçtiğimiz günlerde üniversite gençliğine yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösteren öğrenciler, Mardin Karayolları Parkı'nda toplanarak yürüyüş yaptı.

05.11.2012 17:58

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun geçtiğimiz günlerde üniversite gençliğine yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösteren öğrenciler, Mardin Karayolları Parkı'nda toplanarak yürüyüş yaptı.

Öğrenciler ellerindeki döviz ve maydanozlarla Karayolları Şube Şefliği'ne kadar yürüdü. Öğrenciler adına bir açıklama yapan Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) öğrenci konseyi başkanı Yunus Topgüç, bu olaya duyarsız kalmayacaklarını söyledi. Topgüç, "Amacımız biz öğrencilerin ve medeniyetler şehri Mardin'in kamuoyunda kötü lanse edilmesinin önüne geçmektir. Yoksul bir ailenin kızı olan 14 yaşındaki N.Ç. 20 liraya 200 kişiye pazarlandığında, Günlüoğlu sen neredeydin? Şimdiden önlem alınmaz ise herkes bu vebalin altında kalabilir. Biz yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konuda gereken tedbirleri almaları ve çok daha vahim bir durum ortaya çıkmadan Günlüoğlu'nu görevden alınmasını istiyoruz. Günlüoğlu'nun sözlerini biz utanarak dinledik. Lütfü bey bu sözleri söylerken hiç utanmadı mı? MAÜ öğrencileri olarak üniversiteye gelen öğrencilerin yüzde 95'i bu bölgenin çocukları. Bu bölgenin bize öğrettiği gelenek görenekleri ve örf ile adeti çok iyi biliyoruz. Kimseden ahlak ve davranış dersleri almaya ihtiyacımız yok. Öğrenciler olarak dün nasıl davranıyorsak bugün de, yarın da öyle devam edeceğiz. Günlüoğlu'nun ahlakımızı ölçmeye hakkı yoktur. Biz şu anda bütün Türkiye'de üniversitede okuyan bütün arkadaşlarımızı temsilen buradayız. Bugün burada bize söylenen şey yarın başka bir şehirde, başka öğrenci arkadaşlarımıza söylenecektir. Türkiye ulusal öğrenci konseyi başkanlığı da bizleri yalnız bırakmadı. Son söz olarak Günlüoğlu Mardin halkına ve öğrenciler bir özür borcu vardır" dedi.

Türkiye öğrenci konseyi baş danışmanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üniversiteler sorumlusu Nurullah Geylani ise öğrencilere destek amaçlı geldiklerini kaydederek, "Talihsiz bir açıklama yapılmıştır. Öğrencilerimiz ve ailelerine hakaret edilmiştir. Bunu kabul etmiyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Desteklerimiz sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

MAÜ felsefe bölümü öğretim üyesi Ayşe Küçükkırca ise öğrencilere destek verdiklerini söyledi. Küçükkırca, "Biz Eğitim-Sen olarak destek veriyoruz. Öğrencilerimiz Yeşilay Cemiyeti başkanının öğrenciler ile ilgili yaptığı açıklamalara karşı kendi açıklamalarını sunacaklar. Bununla ilgili kendi eleştirilerini sunacaklar. Bireysel özgürlüklerinin kimse tarafından karşılanamayacağını söyleyecekler" şeklinde konuştu.

Mardin'de ahlaki yozlaşmanın üniversitenin kurulması ile arttığı iddiasını ortaya atan Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun açıklamalarına cevap veren Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise bu sözleri muhatap almadığını söyledi. Hac farizasını yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan'dan döner dönmez bir açıklama yapan Rektör Omay, üniversiteyi, ilgilendiren her türlü olay ve açıklamaları bire bir takip ettiklerini söyledi. Rektör Omay, "Kendisinin sözlerini muhatap alacak, cevap verecek bir söz olarak görmüyorum. Söylediklerini muhatap kabul etmiyorum, kıymetli bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Mardin'in üniversiteyle yeni tanıştığını, bazı hazımsızlıkların, tahammülsüzlüklerin ortaya çıkmasını da biraz tabii karşılamak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Omay, "Hiç şüphesiz burası da üniversiteyle birlikte yaşamayı öğrenecek. Çok daha hoşgörülü bir şehir olacak. Mardin zaten hoşgörülüdür. Ben Lütfü beyin görüşlerini kendi görüşleri olarak kabul ediyorum. Daha doğrusu muhatap almıyorum. Bir kişinin söylediği sözler bunları gölgeleyemez. Artuklu Üniversitesi'nin şehre birbirinden faydalı faaliyetleri var. Bir kişinin söylediklerinin ehemmiyeti yok. Bu kadar büyütülecek bir şey de değil. Bir haftadır ilimizde şiir festivali var ve dünyanın birçok ülkesinden edebiyatçı şair, yazar Mardin'de. Bu ünlü isimler gittiklerinde de Mardin'i tanıtacaklar. Üniversitemiz de buna benzer sayısız etkinliğe imza atıyor. Ben aslında bunun konuşulmasını istiyorum" dedi.

Açıklamaların akabinde kendileri gibi öğrencilerin de rahatsız olduğunu hatırlatan Rektör Omay, açıklamada iddia edildiği gibi herhangi bir ahlaksızlık ve fuhşun olmadığını öğrenci ve ailelerin huzursuz olacağı bir durumun ne üniversitede ne de Mardin'de söz konusu olmadığını dile getirdi.

Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile gençlerin Mardin'de sarmaş dolaş gezmelerine tepki göstererek, ahlaksızlıkla suçlamış ve üniversitenin Mardin'e ahlaksızlık getirdiğini ileri sürmüştü. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Günlüoğlu'na Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement