"Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz" Projesi

"Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz" Projesi

ÇÜ'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığının "5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan" projesi kapsamında 5 bin fidan toprakla buluşturuldu Adana Valisi Coş: ''10 yılda Adana'da 124 mi...

15.11.2013 16:14

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ), Orman ve Su İşleri Bakanlığının "5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan" projesi kapsamında 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, üniversite yerleşkesinde düzenlenen törende, hem bugün hem de gelecek için hayırlı ve bereketli bir işi başlattıklarını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 7 üniversitenin kampüslerinde ilk etapta 5 milyon fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini bildiren Coş, kendilerinin de ÇÜ'de Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde öğrencilerin desteğiyle bulundukları alanın ağaçlandırılmasını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Coş, dikilen fidanlarla ÇÜ yerleşkesinin daha yeşil olacağını dile getirerek, "Bu simgesel bir değer taşıyor. Ağaca, çevreye, yaşanabilir bir dünya özlemine verdiğimiz değeri ve önemi gösteriyor. 10 yılda Adana'da 124 milyon fidan dikildi. Kamuoyunun belki bundan bilgisi yok. Lüzumsuz bazı şeylerden bilgisi var ama Adana'ya 10 yılda 124 milyon ağaç dikildiğinden anket yapsak pek çok vatandaşımızın bilgisi olmayabilir. Olmadığını görebiliriz. Bu önemli bir rakam" diye konuştu.

Dikilen fidanların ağaç olduğu düşünüldüğünde Adana'nın cennet gibi olacağını ve daha da güzelleşeceğini vurgulayan Coş, şunları söyledi:

"Bu faaliyetler sadece Adana'da değil, bütün illerimizde devam ediyor. Türkiye son 10 yılda milyonlarca fidan dikilmek suretiyle daha güzel, daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir ülke haline geliyor. Bu fidanların yetiştiğini belki biz göremeyebiliriz. Ama bunların çoğunu, bizim için değil, gelecek kuşaklar, çocuklarımız ve gençlerimiz için dikiyoruz. Biz dikeceğiz, onlar sevgileriyle bu fidanları büyütecek. İnşallah ülkemiz her anlamda daha da güzel olacak. Ülkemizin güzelleşmesi, ilimizin ve üniversitemizin güzelleşmesi için katkıda bulunan herkese şükranlarımı ifade ediyorum. Bu işin önemini kelimelerle ifade etmek mümkün değil."

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da Başbakan Erdoğan'ın ağaçlandırma seferberliği başlattığını anımsattı.

Türkiye'de çıplak ve bozuk ormanlık alanların bir çoğunun ağaçlandırıldığını belirten Gürkan, "Bugün de Türkiye'nin 7 üniversitesinde bunun gibi programla ağaçlandırma etkinliği yapılıyor. Her öğrencinin artık bir fidanı oluyor. Artık herkes ormanın ne kadar faydalı olduğunu biliyor ve daha çok sahip çıkıyor " dedi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasında yaklaşık 20 bin dekar arazi üzerine kurulan üniversitenin büyük bir kesiminin çok çeşitli türde ağaçların oluşturduğu geniş ormanlık alanlara sahip olduğunu anlattı.

ÇÜ'de bulunan yaklaşık bin 500 dekar kıraç arazinin ağaçlandırılması için geçen yıl proje başlatarak yöre iklimine ve toprağa uygun türlerde 120 bin fidan yetiştirdiklerine dikkati çeken Kibar, "Proje kapsamında şimdilik yaklaşık 110 dekar araziye 5 bin fidan dikeceğiz. Fakat önümüzdeki bir yıl içindeki hedefimiz 100 bin fidan daha dikerek kampüsümüzde tarımsal faaliyette kullanılanların dışındaki tüm arazilerimizi ağaçlandırmaktır. Böylece ülkemizin zaten en yeşili bol, en geniş biyokütleye sahip olan ve doğal bir park alanı görünümündeki üniversitemizi tamamen ağaçlandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, "10 yılda 124 milyon fidan dikmek suretiyle kentin daha yeşil olmasına katkıda bulunduk" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Coş, protokol, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile fidan dikti. Belirlenen alanda ilk etapta 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement