Urfalılar Ahmet Hoca'yı Geri İstiyor - Son Dakika
Güncel

Urfalılar Ahmet Hoca'yı Geri İstiyor

Urfalılar Ahmet Hoca\'yı Geri İstiyor

Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını söylemesi Urfa'da yaşayanları üzdü. Urfalılar, Davutoğlu'nu göreve geri çağırdı.

09.05.2016 13:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarındaki anlaşmazlık üzerine Başbakan Davutoğlu 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını söylemişti. Davutoğlu'nun bu sözleri tüm ülkede yaşayanları olduğu gibi Urfa'da yaşayanları da üzdü. Urfalılar, Davutoğlu'nu göreve geri çağırdı.

Türkiye son günlerde oldukça siyasi hareketlilik yaşıyor. AK Parti iktidarında yaşananlardan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarındaki anlaşmazlıklardan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayısta yapılacak olan olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Kulislerde yeni başbakan konusunda farklı isimler ön plana çıkarken, herkes yeni başbakanın kim olacağından çok Davutoğlu'nun gitmesini konuşuyor. Özellikle Urfalılar, bu konuda daha duygusal. Ağzını açan görevde kalmasını istiyor. Bunda Davutoğlu'nun Urfa'ya verdiği önemin de büyük payı var. Gazete İpekyol, kahvehanelerde ve çarşıdaki insanlara bu konuda ne düşündüğünü sordu.

ERDOĞAN'DAN DAVUTOĞLU'NU İSTİYORLAR
Başbakanlık için çeşitli isimler yüksek sesle söylenmeye başladı. Bu isimlerin başında ise Binali Yıldırım geliyor. Urfa'da vatandaşlar arasında da ciddi görüş ayrılıkları çıktı. Kahvehane köşeleri ise siyasetin ana merkezi haline geldi. Burada bir araya gelen vatandaşlar yeni başbakanın kim olacağı konusunda fikir alışverişi yapıyor. Davutoğlu'nun görevden ayrılmasını doğru bulanların da olduğu gruplar arasında çoğunluk Davutoğlu'nun 4 yılını tamamlaması gerektiğini düşünüyor. Başbakanlığa gelmesi muhtemel isimler de konuşuluyor ama genel görüş olarak Davutoğlu'nun görevden ayrılmaması yönünde. Erdoğan'a seslenen Urfalılar, Davutoğlu'nu göreve geri istiyor. Başbakanlık için adı geçen Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım ve Berat Albayrak da dahil hiçbirisinin Davutoğlu kadar başarılı olamayacağı kanaati hakim. Kahvehanelerdeki gruplar arasında en hararetli tartışma ise öne çıkan isimlerden Binali Yıldırım ve Berat Albayrak için oluyor. Bu iki isimden herhangi birisini savunanın çıkması halinde arkadaşlarından ağır eleştiri alıyor.

BÜYÜK: AHMET DAVUTOĞLU HALKA DEĞER VERİYORDU
Mustafa Büyük, gelecek başbakanın Ahmet Davutoğlu kadar başarılı olmayacağını düşünenlerden. 65 yaşındaki Mustafa Büyük, "Biz vatandaş olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geri istiyoruz. Ahmet Davutoğlu başbakanlığa laik bir insandı, kötü bir insan değildi, başbakanlığı yapabilecek en iyi insandır. Diğer adaylar Ahmet Davutoğlu kadar verimli olamaz, Ahmet Davutoğlu hepsinden iyidir, benim fikrim Ahmet Davutoğlu başbakanlık görevinde olsun. Çünkü hem halka değer veriyor hem de hizmetleri çok iyiydi. Ben yerine gelecek kişin onun kadar başarılı olacağına inanmıyorum. Ben kendi fikrimdir bu, ben Ahmet Davutoğlu'nu geri istiyorum. Zaten bir anda ayrılmasına anlam veremedik. O bizim yani halkın başbakanıydı. Kim gelirse gelsin hayırlı olmasını diliyorum ama Ahmet Davutoğlu geri gelse daha iyi olur" dedi.

TAŞDÖVEN: DİĞER ADAYLAR DAVUTOĞLU KADAR VERİMLİ OLMAZ
Mustafa Taşdöven, Ahmet Davutoğlu'nun Urfa'yı çok sevdiğini belirterek, "Ben eski başbakanımızı istiyorum, iyi bir insandır herhangi bir kötülüğü yok. Başbakanlık yapabilecek bir insan, şimdiye kadar iyi işler yaptığından dolayı tercihimiz tekrardan Ahmet Davutoğlu'ndan yana. Ahmet Davutoğlu Urfa'ya da yeterli değeri veriyordu. Diğer adaylar başa gelse Ahmet Davutoğlu kadar verimli olmaz. Ahmet Davutoğlu kadar Urfa'yı ve bizi seven biri daha çıkmaz. Bana sorarsanız eğer kendi fikrimi söylemem gerekirse, ben Ahmet Hoca'nın geri gelmesini istiyorum. Ben kendim AK Partiliyim ama Ahmet Davutoğlu'nun gitmesi bizleri çok üzdü" diye konuştu.

YÜKSEL: OSMANLI'DAN BİLE DAHA İYİ DURUMA GELMİŞTİ ONUNLA
Mustafa Yüksel, Ahmet Davutoğlu'nun gelmesiyle devletin Osmanlı'dan bile daha güçlü bir seviyeye geldiğini söyledi. Yüksel, "Allah yardımcısı olsun onun, hepimiz çok memnunduk ondan herkes memnun, sadece onu sevmeyenler memnun değiller. Devlete, millete faydası var, fakir fukaraya, hali barkı yerinde olana da iyidir her konuda iyidir. Diğer adaylar onun kadar olamaz Ahmet Davutoğlu daha iyidir, ben bir vatandaş olarak diyorum onun yerini kimse tutamaz. Türkiye çok güçlü olmuştu onunla hata Osmanlı'dan bile daha iyi duruma gelmişti onunla. Gitmesine bir anlam veremedik aslına bakarsanız. AK Partiliyim ama karardan hiç memnun değilim" şeklinde konuştu.

ÇAKIR: VAATLERİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN KALMALI
Halil Çakır ise, "Urfa açısından düşünecek olursak, Davutoğlu'nun kalması daha hayırlıdır. Adı geçenlerin içerisinde hangi gelirse gelsin Başbakan Davutoğlu kadar Urfa'ya önem vermez. Milletvekillerimizin de durumu ortada. Kendilerine hayrı yok. Onun için Davutoğlu verdiği vaatlerin de gerçekleşmesi için kalması lazım." dedi.

KILIÇ: BAŞBAKANI DEĞİŞTİRMESİ DOĞRU OLMADI
İsmet Kılıç da, "Cumhurbaşkanımız baş tacımız ama Davutoğlu'na katlanmamakla büyük hata yaptı. Kendisini seviyoruz ama her dediği olacak diye Başbakanı değiştirmesi doğru değil." diye kaydetti.(KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalılar Ahmet Hoca'yı Geri İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement