Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı - Son Dakika
Güncel

Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı

Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı

Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı HAKKARİ

05.10.2013 12:26

Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı - HAKKARİ

Hakkari Valisi Kalkan'a coşkulu karşılama

- Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesini ziyaret eden Vali Necmettin Kalkan, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı

- Beldede kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Kalkan, tandırda ekmek pişiren kadınlarla sohbet edip kendisine ikram edilen ekmeği yedi

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Yüksekova liçesine bağlı Büyükçiftlik beldesini ziyaret etti.

Kentte göreve başladığı günden bu yana ilçe, belde ve köy ziyaretlerini aralıksız sürdüren Vali Necmettin Kalkan, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile Yüksekova'ya 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesine gitti.

Beldede, İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kalkan, kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Göreve başladığı günden bu yana Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlediğini belirten Vali Kalkan, son 10 yılda ülkenin ciddi anlamda değiştiğini, gelişip büyüdüğünü söyledi.

Kalkan, Türkiye'nin, Avrupa'nın 7., dünyanın ise 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu anımsatarak, gelinen noktaya huzur, güven ve istikrar ortamının sağlanmasıyla ulaşıldığını ifade etti.

Ülkenin daha büyük bir potansiyele ve kaynağa sahip olduğuna işaret eden Kalkan, "Huzurumuz, güven ve istikrarımız devam ettiği sürece biz bu coğrafyanın ve dünyanın sayılı devleti olacağız, olmaya da gayret edeceğiz" dedi.

Kalkan, sağlanan huzur ve güven ortamının yansımalarının Hakkari'den de görüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Esendere kara yolunun, Yüksekova havaalanının ve duble yolların yapılması bu hizmetlerden sadece birkaçı. Ulaşımın olmadığı yer elbette ki geri kalır. Yüksekova havaalanı sadece Türkiye'ye değil İran'a, Asya'ya da hizmet edecek. Bu da Yüksekova'nın, önüne geçilmez yükselişi, büyümesi demek. Esendere Sınır Kapısı'nın da ihalesi yapıldı. Kapının faaliyete geçmesiyle ciddi bir ticari hareketlilik olacak. Şemdinli Derecik Sınır Kapısı'nda Gümrük Müdürlüğü kurulması için de karar çıktı. 10 yıl sonra çocuklarınız bu kapıların, yolların ve havaalanının Hakkari'ye, Yüksekova'ya ne büyük değerler kattığını görecekler. Huzur, güven ve istikrar çok önemli. Bu huzur, güven ve istikrarı da biz el birliğiyle sağlayacağız."

Konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Kalkan, Büyükçiftlik Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Rüştü Zeydan'dan belde hakkında bilgi aldı.

Beldede esnaf ve ev ziyaretlerinde de bulunan Kalkan, tandırda ekmek pişiren kadınlarla sohbet edip kadınların ikram ettiği ekmekten yedi.

Vatandaşlar

Türk bayrakları ile donatılan alan

çalınan Türkeym canım benim şarkısı

Valinin aileleri evlerinde ziyareti

valinin çocuklarla ilgilenmesi

Verilen yemek

belde ziyaretinden detay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Kalkan, Büyükçiftlik beldesinde coşkuyla karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement