Vali Sebahattin Öztürk Adli Yıl Açılış Töreni'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Sebahattin Öztürk Adli Yıl Açılış Töreni'ne Katıldı

Vali Sebahattin Öztürk Adli Yıl Açılış Töreni\'ne Katıldı

Adliye Sarayında gerçekleşen 2013-2014 Adli Yıl Açılış Töreni Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın bando eşliğinde okunması ile başladı.

04.09.2013 11:15

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş'in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Vali Öztürk'ün yanı sıra Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Teke, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Keskin, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, Antalya Barosu Başkanı Avukat Alper Bacanlı, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, "2013-2014 adli yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Adaletin önemine değinen Kuriş, "Adalet havada soluduğumuz oksijen gibidir, varlığını asla hissetmeyiz ancak yokluğunu anında hissederiz. Adalet dağıtmak insanlık tarihi boyunca bütün medeniyetler bakımından en kutsal, en yüce görevler arasında kabul edilmiştir" diye konuştu.

Toplumlarda devlete duyulan ihtiyacın Adalete duyulan ihtiyaca bağlı olarak geliştiğini belirten Kuriş, "Adalet toplumsal ihtiyaç olarak devletin varlık sebebini oluştururken, bir vicdani güç olarak da, meşruiyetinin kurucu unsuru ve sınırlarının belirleyicisi olmuştur. Ulu önder Atatürk bunu, 'İstiklal, istikbal, hürriyet her şey adaletle kaimdir' sözleri ile ifade etmiştir" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Avukat Alper Tunga Bacanlı ise konuşmasında, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü, tam ve eksiksiz demokrasinin bağımsız ve güçlü bir savunma ile mümkün olacağını belirterek "Antalya Barosu olarak demokrasiyi, çağdaşlığı, insan haklarını savunmak, Atatürk ve Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet'in kazanımlarını korumak başlıca görevimizdir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Sebahattin Öztürk Adli Yıl Açılış Töreni'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement