Van Şehitler İçin Hakkari ve Van'da Tören - Son Dakika
Güncel

Van Şehitler İçin Hakkari ve Van'da Tören

Van Şehitler İçin Hakkari ve Van\'da Tören

Şehitler için Hakkari ve Van'da tören HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 3 asker için Van'da tören düzenlendi.

15.08.2015 14:02

Şehitler için Hakkari ve Van'da tören

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 3 asker için Van'da tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine uğurlandı.

Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde dün saat 16.40'ta operasyon halindeki birliklere PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Dursun Taştiken, Jandarma Uzman Çavuşlar İbrahim Taş ve Yasin Gençer için ilk tören Hakkari'de yapıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı. Şehitlerin cenazeleri ardından helikopterle Van'a getirildi.

Şehitler için ikinci tören Van Filo Komutanlığı'nda düzenlendi. Törene, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hududi, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu, özgeçmişlerin okunması ve Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından 1 çocuk babası 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Dursun Taştiken Konya, 2 çocuk babası 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Taş Şanlıurfa ve 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gençer'ın Tokat'a gönderilmek üzere Türk Bayrağına sarılı tabutları bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınarak uçağa konuldu.

Bu arada, saldırıda yaralanan 6 askerin tedavileri sürüyor. 4 asker Hakkari Asker Hastanesi'nde, 2 asker ise dün gece getirildikleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne tedavi altında bulunuyor.

CANLI VERİLDİ

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Gülay KUYUCU- Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/ VAN-HAKKARİ, (DHA)-

========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Şehitler İçin Hakkari ve Van'da Tören - Son Dakika


Advertisement