‘Van Vaw’ Hava Yolu Doğu Semalarında - Son Dakika
Güncel

‘Van Vaw’ Hava Yolu Doğu Semalarında

‘Van Vaw’ Hava Yolu Doğu Semalarında

Vanlı İşadamı Aslan Bayram Tarafından Kurulan 'Van Way' Havayolu Şirketi İlk Uçuşunu Bugün Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Kurum Amirleriyle Birlikte İlk Gaziantep'e Yaptı.

15.01.2011 18:47  Güncelleme: 18:50

Vanlı işadamı aslan bayram tarafından kurulan 'van way' havayolu şirketi ilk uçuşunu bugün sivil toplum örgüt temsilcileri, kurum amirleriyle birlikte ilk gaziantep'e yaptı.

'Van Way havayolu şirketinin ilk uçuşu öncesi Ferit Melen Havaalanı'nda bir kokteyl düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Mili Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik ve Vanlı işadamı Fettah Tamince'nin de katıldığı kokteyl de halk oyunları bir gösteri yaptı. Vali Münir Karaloğlu, Van Way'ın ilk uçuşu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 'Van doğunun ve Türkiye'nin önemli merkezlerinden biridir' diyen Karaloğlu, "Aynı zamanda Türkiye'nin önemli merkezleriyle de mesafe olarak uzak merkezlerden bir tanesidir" dedi.

Van'ı Türkiye'nin diğer merkezlerine yaklaştırmanın yolunun hava yollarını kullanmaktan geçtiğini belirten Karaloğlu, "Onun için biz hep şunu söylüyorduk 'Artık Türkiye'de bölgesel hava yolu şirketleri kurulmalı ve bu bölgesel hava yolu şirketleri hem yurtiçindeki çapraz uçuşlarda, hem de yurtdışındaki kısa mesafeli noktalara uçmalı' diye bir sözümüz vardı. Vanlı işadamımız Aslan Bayram ve ailesi 'Van Way' adı altında hava yolu şirketi kurarak önemli bir adım attı. Sadece Van değil, Türkiye için de önemli bir adım attı. Van Way'dan sonra 'Adanalılar biz bu işi yapacaktık geç kaldık' onlarda hemen harekete geçtiler. Bunun diğer şehirlerde de geleceğine inanıyorum" dedi.

Van'ın türkiye'nin önemli merkezleriyle mutlaka hava trafiğinin olmasını arzu ettiklerini ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana uçuşlarımız zaten var. Şimdi bugün Gaziantep'i ilave ediyoruz. Yakın bir zamanda Trabzon ilave edilecek. Ve yurtdışında İran'ın Urumiye kenti ile ve Kuzey Irak'ın Süleymaniye kenti ile de Van'ın bağlantılarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Şuan da 'Van Way'in de bu konuda çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Belli hukuki, bürokratik sıkıntıları var.

Onları da aştıklarında inşallah hem Urumiye ile hem de Süleymaniye ile de Van arasında uçuşlara başlayacak diye temenni ediyoruz. Bu uçuşların başlaması hem Van için hem Türkiye için önemli adımdı. Ben bu hareketin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Van'ın Türkiye'nin önemli merkezleriyle çapraz uçuşlarda bağlantısını sağlayacak bu Samsun, Kayseri, Diyarbakır olmalı.

Bu yakın mesafeli uçuşları mutlaka sağlanması gerektiğine inanıyorum. 'Van Way', bu denemesinde başarılı olursa bunun arkasının da geleceğine inanıyorum. Başarılar diliyorum. Kentin eşrafı, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu yöneticileri bugün Gaziantep'e gidecek. Pazartesi günü de tarifeli uçaklar devam edecek. Haftada 3 gün uçuş var. Diğer şehirlere de olan uçuşlar başlar diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

TAMİNCE VAN'A TURİZM YATIRIMI YAPMAK İÇİN GELDİ

Vanlı işadamı ve turizmci Fetttah Tamince ile birlikte Van'a gelen Milli eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'te havaalanında gazetecilere Van Way havayolu şirketinin ilk uçuşu ile ilgili açıklamada bulundu. Çelik "Vanlı hemşerimiz işadamı Fettah Tamince'yi de Van'a getirdik. Van turizmi ile yapacağımız toplantıyı beraber Valilikte değerlendireceğiz. Muhtemelen Fettah bey buraya bazı yatırımlar yapacak. Onunla ilgili imkanları araştıracağız.

Ama bu arada Van merkezli özelikle Gaziantep'e, Trabzon'a, belki bundan sonraki süreçte, Erbil'e, Tebriz'e uçuşların olması ve böyle bir teşebbüsün başlaması hem Van'daki turizmi hareketlendirecek, hem de buraya gelen giden insan sayısını büyük çapta artıracak. Ve en önemlisi de Van isminin göklerde uçmuş olması da bizleri şüphesiz olarak çok memnun edecektir. Ben bu teşebbüsü çok hayırlı bir iş olarak değerlendiriyorum" dedi.

VAN HAVAALANINDA VİZE VERİLSİN TEKLİFİ

Vizelerin Van Ferit Melen Havaalanı'nda verilmesi ile ilgili işadamı Aslan Bayram'ın yaptığı talebi İçişleri Bakanı Beşyir Atalay'a ilettiklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti. "Şuanda sayın İçişleri bakanımız konuyu değerlendiriyor. Biz de bununla ilgili olarak meselenin üzerinde duracağız.

Ben bir mahsurun olmadığı kanaatindeyim. Güvenlik ağırlıklı özellikle endişeler var. Ama alınacak tedbirlerle, oluşturulacak altyapı ile bu endişelerin bertaraf edileceğini düşünüyorum. Zaten böyle bir şey olursa kesinlikle Van bu manada ciddi bir turizm odağı olacak. Van Way'ın bugün Antep'e ilk uçuşu yapılacak, hayırlı olsun diyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk uçuşların başlaması sebebiyle yolcular uçağa binmeden önce kurdele kesimi yapıldı. Ferit Melen Havaalanı'ndaki programa Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Hüseyin Demirbaş, Nurullah Ertaş, Ak Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, Vatso Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ‘Van Vaw’ Hava Yolu Doğu Semalarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement