Vekillerden Köyceğiz'e Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vekillerden Köyceğiz'e Geçmiş Olsun Ziyareti

Vekillerden Köyceğiz\'e Geçmiş Olsun Ziyareti

CHP ve AK parti milletvekilleri geçen hafta meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ni ziyaret etti.

13.01.2012 16:26

Chp ve AK parti milletvekilleri geçen hafta meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ni ziyaret etti. CHP milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir, MHP milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ve meclis üyeleri, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ve Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay'ı ziyaret etti. İlçe merkezini gezerek esnafla görüşen heyet, daha sonra köylere gitti.

Kaymakam Yücel Gemici, heyete ilçede meydana gelen zararın bilançosunu çıkardı. 7 Ocak Cumartesi günü metrekareye 149.22 kilogram yağış düştüğünü ve sel baskını yaşandığını belirten Gemici, Kargıcık deresinin üç yerden taştığını ve yan tahkimatının yıkıldığı kaydetti. Gemici, Köyceğiz Gölü'nün de taşması buna eklenince ilçe merkezindeki ev ve işyerlerinin zemin katlarının sular altında kaldığını söyledi. Hemen İlçe Kurtarma ve Yardım Merkezi oluşturduklarını dile getiren Gemici, 'Merkeze 23'ü işyeri, 3 resmi bina ve 45 konut olmak üzere toplam 75 kişi başvurmuşturö dedi. Köylerde de benzer bir tablonun bulunduğunu kaydeden Gemici, 'Balcılar Köyü'nde 50 dekar tarım arazisi ve 2 bin arı kovanı, Hamitköy'de 3 bin dekar narenciye, 3 bin kovanı ve 1 adet konut, Döğüşbelen Köyü'nde bin dekar narenciye ve 2 bin arı kovanı, Zaferler Köyü'nde 500 dekar narenciye Çandır Köyü'nde bin dekar narenciye ve 6 adet konut, Köyceğiz'de 80 sera Toparlar Beldesi'nde 500 dekar narenciye ve 200 arı kovanı olmak üzere toplam 6 bin 130 dekar tarım arazisi ile 7 bin 200 arı kovanı zarar görmüş, 275 çiftçimiz mağdur olmuştur. Ayrıca Hamitköy, Balcılar, Yangı ve Yeşilköy köylerinin yolları ve altyapısı zarar görmüştür. Köyceğiz Belediyesi, İlçe merkezinde yol ve altyapı hasar bedelini 1 milyon 30 bin lira olarak belirlemiştirö dedi.

Gemici, taşkına Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve komşu yerleşim yerlerinden temin edilen kamu araçları, 40 adet iş makinası ve 200 adet personel ile müdahale edildiğini ve çalışmaların halen sürdüğünü belirtti. Gemici, ev ve işyerlerindeki hasar tespit çalışmalarının İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını ve belirlenen hasarların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na bildirildiğini söyledi.

SÖZDE KALMASIN

Belediye Başkanı Salih Erbay da, bugün itibarıyla zararın boyutlarının belli olduğunu kaydetti. Erbay, 'Biz fırsatçılık yapmıyoruz. Elimizden geldikçe bu işin üstesinde gelmeye çalışsak da kendi yağı ile kavrulan bir belediyeyiz. Yardım yapılacak denildi. Bu yardımın sözde kalmasını istemiyoruz. Hayata geçirilmesini arzu ediyoruzö diye konuştu.

KONU TBMM'DE

MHP milletvekili Mehmet Erdoğan, konuyu TBMM'ye taşıdığını belirterek, yardım sözü aldıklarını kaydetti. Konunun üzerinde duracağını ve yardımların gelmesini hızlandırmaya çalışacağını anlatan Erdoğan, herkese geçmiş olsun dedi. CHP milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP Muğla milletvekilleri olarak yaşanan doğal afetin yaralarının bir an önce sarılması hızlı bir çalışma yapacaklarını kaydeden Tolga Çandar, gerekli yardımın sağlanması için TBMM'de temaslarda bulunacaklarını belirtti. Nurettin Demir de, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirterek, afetin gündüz olmasının da bunda etkili olduğunu dile getirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar da, İl Genel Meclisi olarak, Köyceğiz'in alacağı bütçeyi artırarak yardımcı olacaklarını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vekillerden Köyceğiz'e Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement