Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika
Güncel

Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Türkiye'nin en büyük müzik yarışmasında final heyecanına sayılı günler kaldı.

19.04.2013 11:59

Türkiye'nin en büyük müzik yarışması Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Büyük final, HTC Sponsorluğuyla 27 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek.

Bu yıl Türkiye'deki tüm okulların katılımına açık olan yarışmaya 53 ayrı ilden 424 okul başvurdu. Türkiye'nin en kapsamlı liselerarası müzik yarışmasının finaline kalan 24 lise, 27 Nisan'da birincilik için yarışacak.

"Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa" sloganıyla gençlere özgürlük alanları yaratmayı amaçlayan Vodafone FreeZone tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Büyük final HTC sponsorluğunda 27 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek.

Türkiye'nin en kapsamlı müzik yarışmasının finalinde, Türkiye ve KKTC genelinde finale kalan 24 grup birincilik için performanslarını sergileyecek. Türkiye'de 8 ilden 22 Lise ve KKTC Telsim FreeZone 1. Liselerarası Müzik Yarışması 1.si finale kaldı. 24. finalist ise 20 Nisan'da sonuçlanacak "Lisenin Yıldızı" sosyal medya projesiyle belli olacak. Gençlerin kendi gruplarını desteklemelerini sağlayan projede en çok oyu alan lise doğrudan finale çıkma şansı kazanacak. Yarışmaya ayrıca beste dalında 65 başvuru alındı, bu çalışmalardan 4'üne mansiyon ödülü verilecek. Müzik alanında Türkiye'den ve dünyadan önemli isimlerin jüri üyesi olarak yer aldığı yarışmanın finalinde ünü sanatçı Emre Aydın da bir konser verecek.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada "Yorum", "Beste", "Orkestra", "Sahne Performansı", "Kız Solist", "Erkek Solist" ve "Enstrüman" kategorilerinde başarılı olan genç gruplara Vodafone FreeZone'dan sürpriz hediyeler verilecek.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, gençlerin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun avantajlar sunarak, özgürlüklerini dilediklerince yaşamalarına olanak sağlamak üzere bundan iki yıl önce hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone ile başta müzik olmak üzere, gençlerin ilgi duyduğu alanlara yatırım yapıyoruz. Bu yıl 16. kez düzenlediğimiz Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'yla müziğe yetenekli liseli gençlere yeteneklerini sergileme ve kendilerini ifade etme özgürlüğü sunduk. Türkiye'deki tüm liselerin katılımına açık olan yarışma kapsamında il il dolaşıp tam 13 bin kilometre yol kat ettik, Ülkemizin dört bir yanındaki liselerden katılan 424 müzik grubu arasından nihayet finalistleri belirledik.

Yarışma kapsamında ayrıca Lisenin Yıldızı Projesi'ni de dijital ve sosyal medya mecralarında hayata geçirdik. Lisenin Yıldızı, liseli gençlere oylarıyla okullarını doğrudan finale taşıma imkanı veriyor. Şimdiye kadar 241.000'in üzerinde oya ulaşan uygulamaya şu ana kadar 317 grup katıldı. Proje kapsamında okullarına destek vermek isteyen gençler www.liseninyildizi.com sitesi üzerinden destekledikleri gruplara oy verdiler. 20 Nisanda sonlacak projede en çok oyu alan lise doğrudan finale çıkacak. Yarışmada son durağa geldik; şimdi merakla final gününü bekliyoruz. Ülkemizden ve dünyadan önemli müzisyenlerin bulunduğu jürimizi zor bir görev bekliyor. Böyle heyecanlı bir organizasyonla gençlerimize unutamayacakları bir deneyim yaşattığımızı düşünüyoruz. FreeZone'un özgürlük söylemi olan 'Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa' anlayışına uygun yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz."

Finale kalanlar listesi:

KKTC - Gazi Mağusa Namık Kemal Lisesi (KKTC birincisi)

Bursa Anadolu Kız Lisesi

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi

İstanbul Bostancı Doğa Koleji

İstanbul Cengizhan Anadolu Lisesi

İstanbul Hasan Şadoğlu Lisesi

İstanbul Kartal Süleyman Demirel Lisesi

İstanbul Özel Alman Lisesi

İstanbul Özel Irmak Okulları

İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

İstanbul Tuna Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

İstanbul Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi

İstanbul Galileo Galilei İtalyan Lisesi

İstanbul Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi

İstanbul Özel Saint - Benoit Fransız Lisesi

İzmir Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu ve Teknik Lisesi

İzmir Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi

İzmir Şehit Erkan Özcan Anadolu Lisesi

Kocaeli Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

Manisa Salihli Anadolu Lisesi

Mersin Tarsus Amerikan Koleji

Samsun Ted Samsun Koleji

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement