Yalova Meral Akşener: "Bütün Araştırmalar 'Hayır' Şeklinde" - Son Dakika
Güncel

Yalova Meral Akşener: "Bütün Araştırmalar 'Hayır' Şeklinde"

Meral Akşener: "Bütün araştırmalar 'hayır' şeklinde"MHP"den ihraç edilen Meral Akşener, "Milletimizin geleceğiyle ilgili tehlikeli bulduğumuz, hatta sahipleri için dahi tehlikeli bulduğumuz bu anayasaya 'hayır' denilmesini sağlayacağız. Benim inancım tamdır.

04.02.2017 19:16

Meral Akşener: "Bütün araştırmalar 'hayır' şeklinde"

MHP"den ihraç edilen Meral Akşener, "Milletimizin geleceğiyle ilgili tehlikeli bulduğumuz, hatta sahipleri için dahi tehlikeli bulduğumuz bu anayasaya 'hayır' denilmesini sağlayacağız. Benim inancım tamdır. Bütün araştırmalar 59-56-57 gibi rakamlarla 'hayır' şeklinde" dedi.

Milletvekilli ve bakanlık yaptığı MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Yalova'da kendisini destekleyen partililer tarafından, Raif Dinçkök Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen, "Milli iradenin Önemi" konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Meral Akşener sözlerine, "Biz Yalova'ya hayırlı bir iş için geldik" diyerek başladı.

Konuşmasında, nisan ayında yapılacak referandum sürecinin önemine değinen Akşener, "Bir referandum süreciyle karşı karşıyayız. 'Milletten korkmayın' deniliyor. Elbette ki biz milletimizden korkmuyoruz. Biz milletimizin vereceği karara sonuna kadar saygı duyup itaat edeceğiz. Ama 'milli irade' diyenler, 'milli iradenin öneminden' bahsedenler, milletin iradesini baş tacı ettiğini söyleyenler bir referanduma gidiliyor. Elbette bu referandumun yanında olup 'evet' diyenler olacaktır. Elbette bu referandumda geçecek olan anayasa değişikliği, Türkiye için, insanımız için, Türk dış politikası için ve hatta Türkiye'yi çok sevdiğini iddia edip tek bir kişinin yönetiminde çok daha hızlı hareket edilebileceğini iddia edenler için bile son derece sakıncalı. O iddia sahiplerini de yarın çok büyük zora sokacak bir anayasa değişikliği olduğunu ve buna geçit verilmemesi gerektiğini, hayırlı bir şekilde' hayır' denilmesi gerektiğini herkese anlatacağız" dedi.

Konuşmasında, kendisi hakkındaki eleştirilere tepki gösteren Meral Akşener, "24 saat her birimize söven nöbetçi yazar kılıklı, troller oluştu. Ama iğnenin deliğinden geçmiş, demokrasi mücadelesinde darağacından çıkmış gelmiş, bu hazır unu korkutabilirler mi? Hayır, hayır, hayır" şeklinde konuştu.

Sözleri zaman zaman "Başbakan Meral" sloganları iile kesilen Meral Akşener anayasa değişkilik teklifinin Türkiye için her konuda yanlış olduğunu savundu.

Anayasanın yanlışlığı millet ile paylaşmaya devam edeceklerini ifade eden Akşener, "Biz bu referandumda 'hayır' diyeceğiz ve hayırlı bir iş yapmış olacağız. Hanımefendilere sesleniyorum. Ellerimize kınalarımızı yakacağız, yola düşeceğiz. Kınalı ellerimizle İstiklal Savaşında nasıl bir tavır koyduysak, milli mücadelede nasıl bir tavır koyduysak, aynı tavrı sergileyeceğiz. Milletimizin geleceğiyle ilgili tehlikeli bulduğumuz, hatta sahipleri için dahi tehlikeli bulduğumuz bu anayasaya 'hayır' denilmesini sağlayacağız. Benim inancım tamdır. Bütün araştırmalar yüzde 59-56-57 gibi rakamlarla hayır şeklinde. Bir anayasa değişikliği yapılabilirdi ama toplumun tüm kesimleriyle konuşulması gerekirdi." dedi.

Meral Akşener'in geçtiğimiz aralık ayında Yalova'da yapmayı düşündüğü kofnerans, o gün MHP'nin Çınarcık ilçesinde gerçekleştireceği ilçe kongresi gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Yalova Meral Akşener: "Bütün Araştırmalar \'Hayır\' Şeklinde"
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Meral Akşener: 'Bütün Araştırmalar 'Hayır' Şeklinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement