Yardım Gemisinde Yaşamını Yitirenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Yardım Gemisinde Yaşamını Yitirenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

Yardım Gemisinde Yaşamını Yitirenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor
04.06.2010 14:47

İstanbul: İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının internet sayfası sorumlusu gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi Beyazıt Camisi'ne ulaştırılarak musalla taşına konulduğunda tekbirler getirildi.

İstanbul: İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının internet sayfası sorumlusu gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi Beyazıt Camisi'ne ulaştırılarak musalla taşına konulduğunda tekbirler getirildi.

Kılıçlar'ın cenazesinin üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrağa sarıldığı dikkat çekerken, cenazenin konulduğu musalla taşının arkasındaki duvara "Şehit olarak yaşadı, şahit olarak rabbine kavuştu" ve "Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Filistin uğruna ya Rab ne güneşler batıyor" yazılı pankartlar asıldı.

Cenazeye katılan grup, sık sık "Kahrolsun İsrail" ve "İsrail bunun hesabını verecek" şeklinde sloganlar attı.

Çevrede çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, cenazenin konulduğu alanın çevresi bariyerlerle çevrildi. Alana sadece Kılıçlar'ın yakınları ile basın mensupları alındı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da çelenk gönderdikleri görüldü.

Kılıçlar'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verilecek.

Kayseri: Hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Furkan Doğan (19), Kayseri'nin Talas ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze namazını kıldıran Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, yaptığı konuşmada, Furkan Doğan'ın şehitlik mertebesine ulaştığını ifade ederek, "Hepimizi başı sağ olsun. Başı sağ olsun demek eski bir gelenek. Yani devletimiz başsız kalmasın demek. Furkan yardım götüren masum bir çocuktu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Terör yüzünden çok şehit verdik. Şehitlik Allah katında en yüce makamdır" dedi.

Kılınan namazından sonra Furkan Doğan'ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi'ne kadar vatandaşlarca taşındı.

Cenaze törenine katılanlar sık sık "Kahrolsun İsrail', "İsrail akıttığı kanda boğulacak" "Şehitler ölmez" diye slogan attı.

Furkan Doğan'ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Doğan'ın

tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı, definden sonra babası Ahmet Doğan'a teslim edildi.

Diğer cenazeler...

Saldırıda hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in cenazesi Siirt'te, Ali Haydar Bengi'nin cenazesi Diyarbakır'da, Cengiz

Songür'ün cenazesi İzmir'de, Fahri Yaldız'ın cenazesi Adıyaman'da, Cengiz Akyüz'ün cenazesi Hatay'da, Çetin Topçuoğlu'nun cenazesi de Adana'da düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yardım Gemisinde Yaşamını Yitirenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement