Yedinci Yüz Nakli 'Ten Uyumu'na Takıldı - Son Dakika
Güncel

Yedinci Yüz Nakli 'Ten Uyumu'na Takıldı

Yedinci Yüz Nakli \'Ten Uyumu\'na Takıldı

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli, donördeki "ten" uyumu nedeniyle gerçekleşmedi.

24.09.2013 12:21  Güncelleme: 13:56

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli, donördeki "ten" uyumu nedeniyle gerçekleşmedi. Doku Nakli Mevzuatı'nda yüz naklinde ten uyumunun arandığı belirtildi.

AV TÜFEĞİ KAZAYLA ATEŞ ALINCA..

Kırklareli'de yaşayan 21 yaşındaki Recep Kaya, 2004 yılında ağabeyinin düğününde oynadığı av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu yaralandı. Kaya'nın, yüzüne isabet eden saçmalar nedeniyle çene, yanaklar, dudak, burun ve alın bölgesi parçalandı. Geçirdiği birçok operasyona rağmen eski sağlığına kavuşamayan Kaya, yüz nakilleri ile adını duyuran Akdeniz Üniversitesi'ne başvuru yaptı.

YOLDAYKEN TELEFON GELDİ

Tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Recep Kaya, dün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü tarafından arandı. Kaya'ya yüz nakli için donör bulunduğu ve acil olarak Antalya'ya gelmesi gerektiği bildirildi. Eve gelen Kaya, hazırlıklarını yaptıktan sonra 112 ambulansıyla 20.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Antalya'ya kalkacak uçağa yetiştirilmeye çalışıldı. Ancak ambulans 19.50'de Silivri yakınlarına geldiğinde Recep Kaya'yı aynı ekip telefonla arayarak, "Nakil yapılacak kişinin kan dolaşımı bozukluğu ortaya çıktığı ve verici için 'organ nakline uygun değildir' raporu verildiği söylendi. Gelmenize gerek yok" denildiği öğrenildi.

DONÖR ZENCİ

Medical Park İzmir Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen İngiliz vatandaşı 24 yaşındaki zenci Nathan Dean Anderson'un doku ve organları yakınları tarafından bağışlandı. Anderson, tatilini geçirdiği Bodrum'da baş ağrısı nedeniyle ilçedeki bir hastaneye başvurdu. Anderson'un burada 3 beyin kanaması geçirdiği iddia edildi. Ardından, Anderson'un 6 gün önce İzmir Medical Park Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Anderson'un organ ve dokuları ailesi tarafından bağışlandı. Anderson'un bağışlanan diğer organları kullanılırken, yüzünün ise ten uyumu nedeniyle nakledilemediği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yedinci Yüz Nakli 'Ten Uyumu'na Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement