Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Demirel vefat etti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

17.06.2015 13:26

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Demirel vefat etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Demirel'in doktoru Aylin Cesur, "Son dakikaya kadar bilinci açık olan Sayın Demirel vakur, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayata veda etti" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirel'in devlet ve siyaset adamı olarak Türk siyasi tarihinin önemli isimleri arasında yer aldığını bildirdi.

TBMM Başkanı Çiçek, Demirel'in Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Çiçek: " Türkiye'nin demokratikleşmesinde, demokratik hayat mücadelesinde önemli bir yere sahip oldu. Zor yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkeye verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamı olduğunu bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, Demirel'in vefatı nedeniyle tüm cumhurbaşkanlarına yapılan devlet protokolü detayları uygulanarak, bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Demirel'in Türkiye siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi ve demokrat kişiliğiyle yeri  doldurulamayacak bir devlet adamı olduğunu ifade etti.

Demirel'in vefatı nedeniyle yakınları ve çalışma arkadaşları Güven Hastanesi'ne gelerek taziyede bulundu

(02.55/05.20/11.14/10.48/09.26/11.27/12.59/11.55)

(Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Mursi'ye idam kararına tepkiler

Mahkemenin kararlarına çok sayıda ülkeden ve uluslararası kuruluştan tepki geldi. Mursi'nin oğlu kararları tanımadıklarını açıkladı. Kararlar, İngiltere ve ABD'de protesto edildi.

(10.47)

- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası, Türkiye'de çeşitli kentlerde protesto edildi

(00.31/01.41) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Koalisyon tartışmaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var. Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız. Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir. HDP'nin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir" dedi.

(11.22)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini makamında kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Çevre coğrafyamızdaki ekonomik ve siyasi çalkantılar da artmaktadır. Tüm bu gelişmeler karşısında, hazırlıklı olmak ve gereken tedbirleri alabilmek için yeni hükümetin bir an önce iş başı yapması gerekiyor. Ufukta dalgaların kabardığının görüldüğü bir ortamda, gemi kaptansız bırakılamaz" dedi.

(12.49) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- KPSS soruşturması

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara Adliyesi'ne getirilen 22 şüpheli, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

22 şüphelinin tutuklanması için hazırlanan sevk yazısında, "Yüksek başarı elde eden şüphelilerin aynı dershane, okul ve şirket çalışanı oldukları, aynı zamanda şüphelilerin baldızının, kuzeninin, eşlerinin, iş yeri arkadaşlarının ve iletişim adresleri aynı olanların da yüksek başarı elde ettikleri" kaydedildi.

(11.53/12.33)

6- Paralel Yapı opersyonu

İstanbul merkezli Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, 2009 yılında "Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda, 20 polis hakkında gözaltı kararı alındı.

Soruşturma kapsamında Antalya Rasanet Gençlik Vakfındaki aramada bazı evraklara el konuldu.

(11.23/12.32) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekiplerince kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı adreslerde arama başlatıldı.

(11.40)

8- Bursa merkezli üç ilde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

(11.14) (Fotoğraflı)

9- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde evde yapılan aramada boru tipi 17 bomba bulundu.

(09.46)

10- Ermenek'teki maden faciası davası

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında geçen yıl 28 Ekim'de 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 3'ü tutuklu 16 sanık hakkındaki davanın duruşması devam ediyor. Duruşmada, faciada evlat edindiği oğlunu kaybeden Nazmiye Gözbaşı, "Sondaj makinesi yoksa 'siz birer aylığınızdan vazgeçin' deselerdi de bu 18 kişi sondaj makinesi alsalardı. Bunların da onların da hayatı kurtulurdu" dedi.

(10.59)

11- Suriye'de kimyasal silah kullanılması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de kimyasal silahların çoğunluğunun rejim tarafından kullanıldığını belirterek, sabırlarının azaldığını söyledi.

(09.55)

12- Suriye'deki gelişmeler

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren, PYD'nin Tel Abyad'da etnik temizlik yaptığı iddiasına ilişkin olarak "Eğer doğru ise kesinlikle kabul edilemez" dedi.

(10.41)

13- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta devam eden müzakere süreci kapsamında ara bölgede bir araya geldi.

(10.53) (Fotoğraflı/Görüntülü)

14- 1. Avrupa Oyunları

Bakü'de devam eden oyunlarda, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, ilk turda Polonyalı rakibine yenildi.

(10.13) (Fotoğraflı)

15- Fenerbahçe Kulübü, Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer ile 4 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.

(12.20)

16- FIFA'da rüşvet soruşturması

FIFA hakkında İsviçre'de açılan yolsuzluk soruşturmasını yöneten başsavcı Michael Lauber, olayların açıklığa kavuşması için sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

(12.45)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement