Acil Durumlarda Müdahale Eğitimi Alan Personele Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Acil Durumlarda Müdahale Eğitimi Alan Personele Sertifikaları Verildi

Acil Durumlarda Müdahale Eğitimi Alan Personele Sertifikaları Verildi

Zonguldak Belediyesi’nde görevli personeller enkazlar, trafik kazaları gibi olası afet durumları için aldıkları eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.

13.06.2016 16:26

Zonguldak Belediyesi'nde görevli personeller enkazlar, trafik kazaları gibi olası afet durumları için aldıkları eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.

Zonguldak Belediyesi Encümen Toplantı Odasında gerçekleştirilen törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Özdoğan, Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, sponsor firma yetkilisi Tarık Avcı ve sertifikaları almaya hak kazanan personeller katıldı.

Sertifika teslim töreninde konuşan Başkan Akdemir, "Belediyede görevli tüm çalışanlara bu eğitimleri vermek gençlerimizi iyi yetiştirmek, onlardan en iyi şekilde istifade edebilmenin arayışlarını hep sürdürüyoruz. Sadece bununla ilgili değil kurumumuzun tüm çalışanları ile ilgili eğitim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerçekten genç arkadaşlarımızın aldığı eğitim çok önemlidir. Çok büyük istifade etmişler. 8 ilden çalışanlar bu eğitime katılmışlar. Ben onları da tebrik ediyorum. Çünkü çok hassas ve önemli bir konu. Özellikle makineli kurtarma, insani kurtarma, özellikle AKUT firmamızın yaptığı çalışmalar. Özellikle yangında, depremde, sel felaketinde göstermiş olduğu çabaları hepimiz biliyoruz. Bu arkadaşlar o eğitimi aldılar. Hem zamanlarını verdiler, hem de ailelerinden ayrı kaldılar. Ama bu eğitimi en iyi şekilde aldılar" diye konuştu.

Sponsor firma yetkilisi Tarık Avcı, "AKUT; BM İnsani yardımlaşma ve dayanışma ekibiyle birlikte destekliyor. Bu sertifikalar tüm dünyada arama kurtarma ekiplerince ulaşılabilen özel bir listede yer alan sertifikalardır. Bu sertifikalar sayesinde Zonguldak'taki bu arkadaşlarımız dünyanın herhangi bir noktasında acil durumlara müdahale edebilecek yetkinlikteler. Bu sadece deprem değil, acil durumlar yangın, göçükler, trafik kazalarına kadar birçok noktada destek sağlayabilecekler" şeklinde konuştu.

Program; sertifikaların verilmesi ile son buldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acil Durumlarda Müdahale Eğitimi Alan Personele Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement