Adana Olta Balıkçılarının Akınına Uğruyor - Son Dakika
Güncel

Adana Olta Balıkçılarının Akınına Uğruyor

Adana Olta Balıkçılarının Akınına Uğruyor

Olta balıkçılarının akınına uğruyorADANA'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Adalı Mahallesi yakınlarında Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü bölgeye balıkçılar büyük ilgi gösteriyor.

06.12.2016 13:39

Olta balıkçılarının akınına uğruyor

ADANA'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Adalı Mahallesi yakınlarında Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü bölgeye balıkçılar büyük ilgi gösteriyor. Denize yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki bölgede tatlı su balığının yanı sıra deniz balıkları da bulunuyor.

DENİZE DÖKÜLDÜĞÜ BÖLGE

Türkiye'nin en önemli akarsularından birisi olan 509 kilometre uzunluğundaki Ceyhan Nehri, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden doğup, Ceyhan'ın ortasından geçerek İskenderun Körfezi'nde Akdeniz'e dökülüyor. Nehrin Adana'nın Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında denizle buluştuğu bölge ise olta balıkçılarından büyük rağbet görüyor.

TATLI SU VE DENİZ BALIĞI AYNI YERDE

Hafta sonları Ceyhan Nehri çevresinde balık tuttuğunu söyleyen 28 yaşındaki Gökhan Bahar, bölgenin özelliğini şöyle anlattı: "Ceyhan Nehri'nden tatlı su balığının yanı sıra tüm deniz balıklarını tutabiliyorum. Bugün çupra, lüfer ve mavi yengeç tuttum. Sessiz sakin güzel bir yer olmasından dolayı bu bölgeyi seçiyorum. Balık çeşitliliğinin yanı sıra piknik yapmak için de harika bir yer."

Adana'dan balık tutmak için geldiğini belirten Tamer Mol ve Erdoğan Nisanoğlu adlı vatandaşlar ise nehirden, deniz balığı tutmanın keyfini çıkardıklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Olta Balıkçılarının Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement