Afrika Birliği Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Afrika Birliği Heyetinin Mısır Ziyareti

Eski Mali Devlet Başkanı Konari: "Mısır'daki siyasi krizden çıkmanın en iyi yolu diyalogtur.

08.04.2014 20:44

Eski Mali Devlet Başkanı Konari, Mısır'daki siyasi krizden çıkmanın en iyi yolunun diyalog olduğunu söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ı ziyaret eden Afrika Birliği heyeti, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü.

Heyet başkanı eski Mali Devlet Başkanı Alfa Ömer Konari, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Mısır'daki siyasi krizden çıkmanın en iyi yolu diyalogtur. Afrika'nın acil olarak Mısır'a ve liderliğine ihtiyacı var. Kanunlara ve özgürlüklere saygı çerçevesinde Mısır'ın Afrika Birliği'ndeki çalışmalarının yeniden doğal seyrine dönmesi gerekir" dedi.

Ülkede polis ve askerleri hedef alan şiddet eylemlerini kınayan Konari, "Kendilerine suç isnat edilmesi mümkün olmayan kişilerin de serbest bırakılarak özgürlüklerine kavuşturulmaları en doğru olandır" ifadesini kullandı.

Konari ayrıca Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasıyla sonuçlanan darbeye zemin hazırlayan Temerrüd Hareketi ile 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisinden (HAP) bazı temsilcilerin de heyetle görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

Afrika Birliği heyeti dün de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Hamdin Sabbahi'yle görüşmüştü.

Önceki gün ülkeye gelen heyetin, 4 gün sürecek ziyareti kapsamında askıya alınan Mısır'ın Afrika Birliği üyeliği konusunda yetkililerle temaslarda bulunacağı belirtiliyor.

Afrika Birliği Komisyonu, 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Mısır'ın birlikteki üyeliğini askıya almış, Kahire yönetimi, birçok ülkeye gönderdiği temsilcileriyle konumunu açıklamaya çalışmış ancak sonuç alamamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika Birliği Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement