AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan'ın sesi çıkmasın, o da sussun ama yanılıyorlar.

02.08.2014 17:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan'ın sesi çıkmasın, o da sussun ama yanılıyorlar. Bütün dünya Filistin için sussa, Filistin davasına sırtını dönse, biz Filistin davasına sessiz kalmayacağız, Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz" dedi.

Kurtulmuş, partisinin İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmadan 10 Ağustos'ta sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Bu seçimin, millet iradesinin doğrudan tecelli etmesi bakımından öneminin, 50-100 yıl sonra Türkiye tarihini yazanların mutlaka not edeceğini belirten Kurtulmuş, 10 Ağustos 2014'ün, eski Türkiye'nin defterlerinin dürüldüğü ve bütünüyle tarihin tozlu rafları arasına havale edildiği bir tarih olacağını vurguladı.

O günün, yeni Türkiye'nin inşasının hızla sürdüğü önemli bir dönüm noktası olacağına değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunu inşallah yaşadığımız müddetçe göreceğiz. Şu anda yaşadığımız pek çok sıkıntının temel kaynağı 1982 Anayasası'dır. 50 bin kere değiştirilmiş, yamalı bohçaya dönüştürülmüş ama istediğiniz kadar değiştirin bu yamalı bohça dikiş tutmuyor. Anayasanın metinlerini değiştirmek marifet değil, ruhunu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Ruhu ortada; vatandaşı ikinci sınıf vatandaş görüyor. Vatandaşı sistemin sahibi olarak görmüyor. Devleti seçkinlerin elindeki bir mesele olarak görüyor. Devleti ayrı bir güç, milleti ayrı bir alan olarak görüyor. Anayasayı açın, okuyun. Bu anayasanın içinde güçlü, büyük Türkiye anlayışı yok, öncü Türkiye anlayışı yok. Bütün bunların bir ruh halinde anayasanın içine girmesi lazım. Çok uzun boylu anayasa yazamaya gerek yok. Bana sorsalar, 'Devlet, vatandaşları arasında adaleti sağlamakla yükümlüdür' yazar geçerim. Korktukları mesele bu."

AK Parti'nin 12 yılda pek çok iş başardığını dile getiren Kurtulmuş, bu konuda saatlerce konuşulabileceğini anlattı.

Partisinin sağladığı en önemli şeyin, devlet zihniyetini değiştirmeyi başarması olduğuna değinen Kurtulmuş, "Daha doğrusu değiştirmeye başladı. Tam manasıyla değişti mi, onu söyleyemem. Devletin zihniyetini değiştirmek, deveye hendek atlatmaktan daha da zordur" ifadesini kullandı.

" Osmanlı'nın Kudüs kriterleri uygulansın, Filistin'de bir tane kan akmaz"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını hatırlatan Kurtulmuş, Batı ülkelerinde bile İsrail aleyhine gösteriler yapıldığını belirtti.

Numan Kurtulmuş, İsrail'in foyasının meydana çıktığını ancak devletler, hükümetler nezdinde bakıldığında çoğunun suskun olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Batı ülkeleri başta olmak üzere İslam ülkeleri de işin içinde, herkes sağır ve dilsiz. Bütün dünya suskun. Ateşkes ilan ediyorlar. Hamas ateşkesi bozduğu için İsrail'in canı sıkılıyor, 120 kişiyi öldürüyor, camiyi bombalıyor, hastaneyi, okulu, Birleşmiş Milletlerin okulunu bombalıyor. Birleşmiş Milletler ise 'Bombalamasanız iyi olur' nezdinde konuşuyor. Bu hak, adalet değildir, bu vicdan değildir, bu Müslümanlık değildir, insanlık hiç değildir. Bir tek Türkiye'den ses çıkıyor. Birileri de çıkıp, 'Bu kadar çok Gazze'yle ilgili konuşuyorsunuz, keşke konuşmasanız' diyecek de milletten korkusundan diyemiyor, 'Neden Türkmenlerle ilgili konuşmuyorsunuz?' diyor. El insaf yahu. Türkmenlerle ilgili şimdiye kadar kılınızı kıpırdattınız mı? Bu coğrafyadaki bütün kardeşlerimize ayrım gözetmeksizin, barış ve esenlik için çalışan ülke Türkiye değil mi? İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan'ın sesi çıkmasın, o da sussun ama yanılıyorlar. Bütün dünya Filistin için sussa, Filistin davasına sırtını dönse, biz Filistin davasına sessiz kalmayacağız, Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz. Filistin'de barışın anahtarını söyleyeyim; Osmanlı'nın Kudüs kriterleri uygulansın, Filistin'de bir tane kan akmaz."

"Baki bir davaya inanıyoruz"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde AK Parti'nin başına kimin geçeceğine ilişkin sorular sorulduğunu ifade eden Kurtulmuş, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ın, partisi için bir milat olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin, o günün akşamında, partilerden bir parti olmaktan Türkiye'de kalıcı bir siyasi hareket olmaya terfi ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Öyle bir başarıyı kazanmış Başbakan, siyasi lider, kalkıp orada mağrurluk içinde bir şey söyleyebilirdi. Öyle konuşmadığı için siz ve biz, onu seviyoruz. Orada dedi ki 'Biz dün yoktuk, yarın da olmayacağız. Bizim davamız, bizim meselemiz, dava taşını gediğine koymaktır. Bu kadro, bu siyasi hareket, dava taşını gediğine koymakla yükümlüdür. Yani yeni Türkiye'yi inşa etmek ve büyük medeniyetimizi ihya ve inşa etmekle yükümlüdür. Sadece Türkiye halkı için değil, sadece Türkiye'de yaşayan aziz milletimiz için değil, bütün İslam coğrafyasında yaşayan insanlar için, bütün mağdurlar için bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu ortaya koymak zorundayız. Büyük bir dava, baki bir dava, fani şahısların üzerine bina edilmez. Baki bir davaya inanıyoruz. Bu millet, bu baki davayı almış, omuzlamış, sırtlamış, yoluna devam edecektir. Allah yolumuzu açık etsin."

Konferansta, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile partililer hazır bulundu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement