AK Parti'nin Nevşehir Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Nevşehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Memleketi 'Türk, Kürt, Sünni, Alevi' diye kutuplara bölmek isteyenler olabilir.

18.05.2015 17:47

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Memleketi 'Türk, Kürt, Sünni, Alevi' diye kutuplara bölmek isteyenler olabilir. Birileri 'biz şu etnik partiyi temsil ediyoruz', birileri 'biz şu mezhebi, anlayışı temsil ediyoruz' diyebilir. Biz 78 milyonun kardeşliğine inanıyoruz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, bin 737 birinci basamak sağlık tesisi,189 adalet sarayı yaptıklarını, biri de Nevşehir'de olan 117 yeni üniversite açtıklarını anımsattı.

"Nevşehir'de üniversite var mıydı? Kim yaptı? Nevşehir'de doğalgaz var mıydı? Kim yaptı?" diye soran Davutoğlu, "Onlar milliyetçilik taslar ama devletin ve milletin itibarını AK Parti korur" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin ve dünyanın her meydanında al bayrağı dalgalandıranın AK Parti olduğunu belirterek,  "Dün İstanbul mitinginde sağımda Somalililer, Afrikalılar al bayrağı dalgalandırıyor, öbür tarafta Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları, Boşnaklar, Filistinliler al bayrağı dalgalandırıyor. Bu aziz al bayrak artık sadece Türkiye Cumhuriyeti devletinin değil, bütün mazlumların sembolüdür. Bizim al bayrağımız hilaliyle tevhidi temsil eder, istiklali temsil eder. Onun için 'tek bayrak' diyoruz. 'Türkiye'nin her yerinde ve dünyada 'al bayrak' diyoruz" ifadesini kullandı.

"İstikrar için AK Parti demeye var mıyız?"

Çok acılı yıllar yaşandığını, 70'li yıllarda gençliğin "sağ ve sol" diye bölündüğünü ve o yıllarda çok büyük kayıplar verildiğini ifade eden Davutoğlu, lisede Nevşehirli "Levent" adlı yiğit bir arkadaşı olduğunu ve arkadaşının bir sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim okurken şehit edildiğini anlattı. Davutoğlu, "Tam bir Nevşehirliydi. Başı Hasan Dağı gibi dik, gönlü iman doluydu" şeklinde konuştu.

O günlere tekrar geri döndürmek isteyenler olabileceğine dikkati çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Memleketi 'Türk, Kürt, Sünni, Alevi' diye kutuplara bölmek isteyenler olabilir. Birileri 'biz şu etnik partiyi temsil ediyoruz', birileri 'biz şu mezhebi, anlayışı temsil ediyoruz' diyebilir. Aziz Nevşehirliler, biz 78 milyonun kardeşliğine inanıyoruz. Hacı Bektaş'ta Alevi kardeşlerimle kucaklaştığımda, onlarla dertleştiğimde, diz çöküp onlarla oturduğumda, Tunceli'de cemevine gidip, diz çöküp onlarla salavatta bulunduğumuzda bir kez daha bu ülkenin topraklarında Sünni, Alevi aynı ideallerin parçası olduğumuzu herkese gösterdik. Ama şimdi birileri şu veya bu gerekçeyle eğer ayrımcılık yaparsa, eğer bu ülkede etnik ve mezhebi ayrım yaparsa onların karşısında dimdik duracak mıyız? 'Bu millet birdir, iridir, diridir' diyecek miyiz? 'Yunus Emre ile Hacı Bektaşi Veli kardeştir' diyecek miyiz? 'Hazreti Mevlana ile Hacı Bektaşi Veli aynı dergahın, Hoca Ahmet Yesevi dergahının kardeşleridir' diyecek miyiz? İşte onun için 7 Haziran seçimleri önemli. 7 Haziran seçimlerinde milli birliği, milli kudreti, milli izzeti ve ekonomik kalkınmayı sürdürmek için, istikrar için AK Parti demeye var mıyız?"

"Bırakın hızlı treni kara tren bile yürümüyordu"

Daha önce Nevşehir'de 87 kilometre bölünmüş yol olduğuna, şimdi ise bu rakamın 275 kilometreye ulaştığına dikkati çeken Davutoğlu, ülkenin her tarafını bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını söyledi. Davutoğlu, trafik kazalarının azaldığını çok daha rahat şartlarda seyahat edildiğini aktardı.

Davutoğlu, Nevşehir'e ikinci organize sanayi bölgesini de kuracaklarını kaydetti.

Kendileri iktidara gelene kadar Türkiye'nin hızlı treni bilmediğini belirten Davutoğlu, "Bırakın hızlı treni kara tren bile yürümüyordu yolda" dedi.

Türkiye'yi kara tren çağından alıp, yüksek hızlı tren çağına taşıdıklarını ifade eden Davutoğlu, Antalya'dan Konya'ya, Konya'dan Aksaray'a, Nevşehir'e, Kayseri'ye kadar hızlı tren yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, doğduğu şehir Konya ile hemşehrisi olmaktan gurur duyduğu Nevşehir'in birbiriyle hızlı trenle buluşacağına işaret ederek, "Projelerini 2016'da yapım aşamasına getiriyoruz. 2019'da inşallah Nevşehir'e hızlı trenle gelip seçim kampanyası yapacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, 2001 yılında şimdi de MHP'nin Ulaştırma Bakanı'nın hızlı tren sorulduğunda, "Değil biz, değil çocuklarımız torunlarımız bile hızlı treni zor görür" dediğini vurgulayarak, "Biz hızlı treni gördük mü? Kim yaptı? Onlar hayal bile edemez ama AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu. Onlar hayal bile edemiyorlar. Onun için onların dünyasında 2023 çok uzak, 2053 çok uzak, 2071 çok uzak. Bizim için ise Hasan Dağı'nın üzerinden doğan güneş gibi yakın" dedi.

"2053'te bir cihan devletine yürüyeceğiz"

2023'te Cumhuriyet'in 100. yılında devleti büyük bir aktör, dünyada sözü geçen bir küresel güç haline getireceklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"2053'te inşallah İstanbul'un fethinin 600. yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en önemli 5 ülkesi arasına girecek. 2023'te ilk 10, 2053'te bir cihan devletine yürüyeceğiz. 2071'de Malazgirt'in bininci yılında bütün bu coğrafyaları, Kafkasya'yı, Ortadoğu'yu, Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, bütün kardeş coğrafyalarını barış diyarı yapmaya yürüyoruz. Onlar anlamazlar, onlar bilmezler. Alparslan'ın ordusunda Türk, Kürt, Zaza, Arap yiğitler beraberdi. Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda beraberdiler, Çanakkale'de beraberdiler, Sarıkamış'ta beraberdiler. Şimdi de AK Parti'de beraberler. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza hepsi beraber. İşte bizim milli birlik şiarımız budur, işte yolumuzu aydınlatan ışık budur."

Davutoğlu, daha sonra vatandaşlara, "İki sadrazam bir başbakan yetiştiren Nevşehir 4. başbakanınız olarak beni kabul eder misiniz? Sizin bize verdiğiniz emanetin hakkını verdik mi? Her yerde bu al bayrağı onurla dalgalandırdık mı? Emanetin hakkını verdiysek tekrar emaneti bize verecek misiniz? 3 sıfır yapacak mıyız?" diye sordu.

Davutoğlu, Nevşehir'in KOP projesinin parçası olacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise 7 Haziran'da, Türkiye'nin istikrarına Nevşehir'in önemli katkı sunacağına inandığı ifade ederek, "Sizi görmeyenler, sizi tahrik edenler,  sizi küçümseyenler, Türkiye'de yalnızca, Türkiye'nin ekonomisiyle beraber değil Türkiye'nin siyasetiyle beraber değil Türkiye'nin idari yapısıyla beraber değil aynı zamanda insanımızın beyniyle, zihniyle, kalbiyle, lisanıyla, sağduyusuyla ve sezgileriyle hatta basiretli ferasetiyle büyüdüğünü unutuyorlar" dedi.

Halkın oylarına, ipotek konulmaya çalışıldığını dile getiren Yıldız, "Bazen üniformalı, bazen sivil, bazen çok uzaklarda bazen çok yakından bazen çok iyi tanıdığımız bazen hiç tanımadığımız, sizin 7 Haziran'da vereceğiniz oyları şimdiden hükümsüzleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceksiniz, değil mi? Hep beraber mücadelemizi vereceğiz. Sayın Başbakanımızın güçlü liderliğiyle beraber omuz omuza olacağız ve topyekun bu demokrasi mücadelemizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Haluk İpek

AK Parti Genel  Sekreteri Haluk İpek de Nevşehir'in AK Parti'ye kuruluşundan bu yana büyük destek verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Partimizi kurduğumuzda amacımız muhafazakar Anadolu insanını tek çatı altında siyasetin merkezine birleştirmekti. Bunu Nevşehir çok iyi anladı. Bütün seçimlerde, çok büyük destek verdiniz. Şimdi, 7 Haziran'da çok önemli bir seçime gidiyoruz. Siyasetin bugüne karşılaştığı bütün engelleri parlamentodaki 3'te 2 çoğunlukla aştık. Önümüze gelen bütün engelleri parlamentodaki güçlü yapımızla aştık.7 Haziran'da parlamentoda yeniden anayasayı değiştirecek 3'te 2 çoğunluğu ve Nevşehir'deki desteği yeniden bekliyoruz."

Mitingden notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir'de düzenlenen AK Parti mitingine, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çifti, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları, platformdan AK parti'nin seçim şarkıları eşliğinde selamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, AK Parti Nevşehir milletvekili adaylarıyla, el ele tutarak platformdan vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Başbakan Davutoğlu, yaşlı bir vatandaş ile platformda kucaklaştı.

Mitinge, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

Miting alanında,  "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Bu şehrin endamına hayran olur görenler, yedi veren gül gibi, yedi ilçe cevahir, mest olur güzelliğe, iltifat görür şehir, dördüncü yıldızı takmaya hazır mısın Nevşehir?", "Elimize kalem, dilimize güzel sözler yakışır, Ahmet Hoca'nın talebeleriyiz, bize ancak iyilikte yarışmak yakışır" ve Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafının yer aldığı "Mısır; kardeşlerin seninle, Mursi yalnız değilsin" yazılı pankartlar asıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Nevşehir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement