AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP'liler o kadar şaşkın ki bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek'. Doğru girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete.

10.05.2015 18:37

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP'liler o kadar şaşkın ki bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek'. Doğru girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. Şaşkın bunlar. Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama CHP'nin yalanları vaatleri de tarihe gömüldü" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisince Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, "Türkiye'nin iki gün içerisinde Suriye'ye gireceğine" ilişkin iddiasına yanıt verdi.

Davutoğlu, "CHP'liler o kadar şaşkın ki bir CHP'li dedi ki 48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek. Doğru girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. Şaşkın bunlar. Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama CHP'nin yalanları vaatleri de tarihe gömüldü" diye konuştu.

Alandakilere, "Bunlara bir ders vermeye var mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Evet" yanıtını aldıktan sonra şunları söyledi:

"CHP'nin ikiz kardeşi, HDP'ye de bir ders verecek misiniz? CHP'nin tek parti döneminde yaptıklarını şimdi yapmaya kalkışan HDP'ye bir ders verecek misiniz? 'Diyaneti kaldıralım' diyenlere, şöyle okkalı bir demokrasi dersi verecek misiniz? 'Şanlıurfa, büyük hizmetler aldı, bundan sonra da almaya devam edecek' diyecek misiniz?"

Başbakan Davutoğlu, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak geçen ay çıkarılan kanun ile annelere ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 lira doğum hediyesi verileceğini hatırlattı.

Konuşmasını, "Anneler, memnun musunuz? Annelerin elinden tutan parti, hangi parti? Kadınlara yardım eden parti, hangi parti? Kadınlara karşı şiddetle mücadele eden parti, hangi parti?" sorularıyla sürdüren Davutoğlu, "Onlar konuşur, AK Parti yapar? İşte AK Parti'nin farkı bu" dedi.

Davutoğlu, Türkiye'ye daha da büyük imkanlar getirmeye kararlı olduklarına işaret ederek "Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha söylüyorum, bütün annelere hürmet gösterilecek. Gençler, Şanlıurfalılar, kadına karşı, anneye karşı şiddetle mücadele edecek miyiz? Kadına uzanan el, en namert eldir diyecek miyiz? Kadına el uzatanlara karşı mücadelede kararlı mıyız? Allah razı olsun, Şanlıurfa bir davayı sahiplendiği zaman sonuna kadar götürür" diye konuştu.

Meydanı dolduranların, "Ahmet Hoca" sloganları atması üzerine Davutoğlu, "Allah razı olsun, size kurban, Şanlıurfa'ya selam olsun, bütün Şanlıurfa'yı selamlıyorum" ifadesini kullandı.

Şanlıurfa'ya olağanüstü yatırımlar yapıldığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"600 yataklı tıp fakültesi hastanesi bitti mi, hizmet veriyor mu? 800 yataklı Eyyubi Hastanesi bu yıl açılıyor inşallah. Ayrıca 33 aile sağlık merkezi kurduk. 5,6 milyar lira tarıma, hayvancılığa destek verdik. Şimdi bir müjdeyi hemen buradan paylaşayım. İnşallah 27 Mayıs'ta pamuk primleri olarak 430 milyon Türk Lirası'nı ödüyoruz, hayırlı olsun. Toplamda 630 milyon Türk Lirası'nı tarım destekleri olarak bu ay ödeyeceğiz inşallah. Şanlıurfalılar, şimdi beklediğiniz müjdeleri de biliyorum. Nissibi Köprüsü açılıyor, Siverek'e selam olsun. Siverek ile Kahta buluşuyor Nissibi Köprüsü üzerinden. Bir müjde de Suruç'a, yarın Suruç Ovası'nın sulama sistemi devreye giriyor. Suruç Ovası yarından itibaren suyla buluşacak inşallah, Suruç'a selam olsun."

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'nın şifanın diyarı olacağını belirterek "manevi şifa diyarı Şanlıurfa"nın, "bedeni şifa diyarı" haline de geleceğini söyledi.

Davutoğlu, Şanlıurfa merkezinde bulunan tugayın, şehir dışına çıkartılması için Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüğünü ifade ederek söz konusu bölgenin taşınmasıyla 4 bin dönüm alanın Şanlıurfa şehrine kazandırılacağını açıkladı.

"Şanlıurfa, size ve sizin o manevi diyarınıza hizmet etmek, en büyük borcumuzdur" diyen Davutoğlu, "Biz iktidara geldiğimizde Şanlıurfa'da sadece bir organize sanayi bölgesi vardı. Şu anda 8 organize sanayi bölgesi ya çalışıyor ya da planlamaya alındı" diye konuştu.

Davutoğlu, Siverek'in içme suyu problemini de çözdüklerini hatırlattı.

Şanlıurfa'yı, "bu manevi inanç merkezini", bir sanayi, ticari ve ulaşım merkezi yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Beni en çok heyecanlandıran projelerden birisi de doğduğum şehir olan Hazreti Mevlana'nın diyarı Konya ile peygamberler şehri benim doğal hemşehri olduğum Şanlıurfa'yı buluşturmak. Nasıl buluşturacağız biliyor musunuz? Konya'dan hızlı tren, Karaman üzerinden Mersin'e iniyor, dün Mersin'de anlattım, Mersin'den Adana'ya, Osmaniye'ye, Gaziantep'e, oradan da Şanlıurfa'ya geliyor hızlı tren. Yani Hazreti Mevlana'dan esen bir rüzgar, Hazreti İbrahim diyarına ulaşacak. Burada durmayacak, buradan da Habur'a kadar gidecek, Habur'a kadar. Şöyle de düşünün, İstanbul'dan, Eskişehir'den, Ankara'dan, Konya'dan Urfa'ya ya da Faruk Çelik bakanın hatırı için, Bursa'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den Konya üzerinden Şanlıurfa'ya kadar gelecek. Türkiye'nin bütün mekanlarını buluşturmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye'nin doğusunu batısıyla, kuzeyini güneyiyle buluşturan parti, hangi parti? Hazreti İbrahim'in vahdet yolunun yolcusu olan parti, hangi parti? Şanlıurfa'nın ruhuna saygı duyan parti, hangi parti? Şanlıurfa'nın istiklal mücadelesini, bayrağını taşıyan parti, hangi parti? Allah razı olsun. Süleyman Şah'ın emanetine sahip çıkan parti, hangi parti? Ey Şanlıurfalılar bu emanet noktasında, AK Parti kadrolarına dualarınızla destek vermeye hazır mısınız?"

Başbakan Davutoğlu, seçimde Şanlıurfa'dan 12 milletvekilinin tamamını isteyerek 7 Haziran'da Şanlıurfa'dan bütün Türkiye'ye bir müjde göndereceklerine inandığını dile getirdi.

-Bakan Faruk Çelik'in konuşması

Mitingde halka hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de 7 Haziran'da AK Parti'nin, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine en büyük başarılı haberleri Şanlıurfa'dan alacağını söyledi.

Verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirten Çelik, "4 yıl içinde size ne söz verdiysek, kol kola, omuz omuza, '400 proje' dedik, 400 projeyi bitirdik ve huzurlarınızdayız, Allah'a şükür, önümüzdeki dönemde yeni arkadaşlarımız, Şanlıurfa'nın bu hizmetine yeni hizmetler koyacak ve Şanlıurfa'yı geleceğe taşıyacak. Biz de tecrübemizi, birikimimizi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Sizleri özleyeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati de konuşmasında, Kürt, Arap, Türklerin, Türkiye'de yaşayan 78 milyonun sesi olduklarını ifade etti.

-Notlar

AK Parti'nin Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitinge vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Alanı miting saatinden önce dolduran vatandaşlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, partinin seçim şarkıları eşliğinde bekledi.

Davutoğlu, parti otobüsüyle geldiği miting alanında, eşi Sare Davutoğlu ile platformdan vatandaşları selamladı.

Ellerinde ay yıldızlı bayrak ve AK Parti flamaları taşıyan vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Davutoğlu'nun konuşması yaklaşık 1 saat sürdü.

Davutoğlu, konuşması sırasında, "Türkiye'de artık anneler ağlamasın, şehit evlerine acı girmesin, dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın, intihar bombacısına direnen Hatice bacımız gibi anneler ağlamasın. Suriye anneleri ağlamasın, Gazze anneleri ağlamasın, Somali anneleri ağlamasın. ya Rab Hazreti İbrahim'in diyarından sesleniyoruz; bize kudret ver, tek bir annenin gözünden tek bir yaş düşmemesi için kudret ver. Gözünden yaş düşen her anneye sahip çıkabilme kudreti ver, şefkati ver" sözlerini söylerken duygulandı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Nebati, Abdülhamit Gül ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları ile halkı selamladı.

Ahmet Davutoğlu, platforma aldığı yaşlı bir adam ile kucaklaştı, bir küçük çocuğu da kucağına alarak sevdi.

Miting alanında, "Anneler Bizimdir Ağlamasın, Anneler Günü'nüz Kutlu Olsun", "Ezeli Kardeşliğin Merkezi Haliliye'ye Hoşgeldiniz", "Şanlıurfa'ya Yaptıkları Yatırımlardan Dolayı AK Kadrolara Teşekkür Ederiz" yazılı pankartlar asıldı. Mitinge katılan bir vatandaşın Türkçe, Kürtçe ve İngilizce "Seni Seviyorum" yazılı döviz de dikkati çekti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement