Aksaray'da 25. Yıl Resepsiyonu - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da 25. Yıl Resepsiyonu

Aksaray\'da 25. Yıl Resepsiyonu

Aksaray'ın il oluşunun 25. yıl dönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

16.08.2014 14:27

Aksaray'ın il oluşunun 25. yıl dönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Aksaray'ın tarihin ilk dönemlerinden itibaren önemli bir yaşam merkezi olduğunu, birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Selçuklu şehri olan Aksaray'ın 13 Ekim 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından müstakil bir vilayet olarak ilan edildiğini belirten Ataklı, şunları kaydetti:

"1933'ten 1989 yılına kadar geçen 56 yıllık ilçe olma döneminde Aksaray vilayetlik dönemindeki kazanımları kaybetmiş ve uzun yıllar il olmanın nimetlerinden faydalanamamıştır. Yeniden vilayet olma inancını hiçbir zaman kaybetmeyen Aksaray, nihayet 1989 yılında tekrar vilayet olarak hızlı bir gelişim sürecine girmiştir. Aksaray'ın yeniden vilayet olma mücadelesinde dönemin Aksaraylı siyasetçileri ve gazetecilerinin emek ve katkıları var. Tarihi yolculuğu içerisinde Aksaray'a hizmet eden her meslek ve statüde herkese ve özellikle Aksaray'ın vilayetlik serüveninde emeği geçenlere Aksaraylılar adına teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise 2. Kılıçaslan ile Aksaray'ın kadim bir Selçuklu şehri olarak "Şehri Süleha" adı ile anıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından 25. yıl anısına 40 mekanda 15 solist ve 22 enstrümanla çekimleri gerçekleştirilen "Aksaray İçin Çal/Gelin Tanış Olalım" klibinin gösterimi yapıldı. Resepsiyonda, 25. yıl anısına özel hazırlanan pasta kesildi.

Resepsiyona, AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Levent Ölmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve çok sayıda davetli katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 25. Yıl Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement