Bakan Avcı, Sivrihisarlılara Müjdeler Verdi - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı, Sivrihisarlılara Müjdeler Verdi

Bakan Avcı, Sivrihisarlılara Müjdeler Verdi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi sakinlerine müjdeler vererek, eski hastane binasının restorasyonunun başladığını, Yunus Emre Kültür Evi’nin de ihalesinin yapıldığını söyledi.

26.10.2015 23:28

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi sakinlerine müjdeler vererek, eski hastane binasının restorasyonunun başladığını, Yunus Emre Kültür Evi'nin de ihalesinin yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Sivrihisarlılar Derneği'ni ziyaret etti. Bakan Avcı'ya ziyareti sırasında AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen de eşlik etti. Dernek üyelerinin kitaplar hediye ettiği Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamada hızlı trene ulaşımda rakibin olamayacağını ve olursa da yoldaş olacağını belirtti. Bakan Avcı, Adnan Menderes hükümetlerinde çalışma ve maliye bakanlıkları yapan Eskişehirli siyasetçi Hasan Polatkan'a çok daha önceden bir jestle sahip çıkılması gerektiğini de vurgulayarak, "Hasan Polatkan gibi bir değerine, bir demokrasi şehidine şehrimiz çok daha önceden ve çok daha büyük bir jestle sahip çıkmalıydı. Maalesef bırakın bu şeyi, zaman zaman Hasan Polatkan adına Eskişehirli gençler, Eskişehir'in bu evladını yakından tanısınlar diye yapılan icraatların bile üstü örtülerek yine unutulmaya terk edilmek istendi" dedi.

Havaalanına Hasan Polatkan isminin verilmesine değinen Bakan Avcı, "Çok şükür sizlerin önerileriyle, üniversitenin havaalanına Hasan Polatkan isminin verilmesi konusunda sağolsun üniversite rektörümüz ve üniversite yönetimi de gerekli duyarlılığı gösterdi. Resmen Sivil Havacılık Kurumu'na da, uluslararası havacılık kuruluşlarına da bilgi verilerek, tescili yapılarak Eskişehir'deki havaalanımızın adı Hasan Polatkan olarak tescil edildi ve tabelası da asıldı" şeklinde konuştu.

"OLSA OLSA HIZLI TRENE YOLDAŞ OLUR"

Bakan Avcı, hızlı trene uçağın rakip olmayacağını söyledi. "Olsa olsa hızlı trene yoldaş olur" diyen Avcı, "Şimdi yoldaş deyince Yunus Emre'nin 'Emre'si orijinal olarak 'Hemrah'dan geliyormuş. Yani 'Hem' ortak, 'Rah'da yol demekmiş. Yol ortaklığı, yani yoldaşlık. Dolayısıyla 'hemrah' olur. Biri havadan, biri de karadan gider" ifadelerini kullandı.

"HE YERDE BÜYÜKŞEHİRLER SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYEBİLİYOR"

Sivrihisarlılara müjdeler veren Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eski hastane binası restorasyonu başlıyor. 1 milyon 700 bin liralık bir bedelle Sivrihisar'daki eski hastanenin restorasyonunu başlatıyoruz. Yatırım İzleme Komisyonu (YİKOB) kanalıyla. Biliyorsunuz Büyükşehir Yasası ile birlikte özel idareler kalktı, özel idarelerin geçmişte yaptığı bir takım hizmetler aslında büyükşehirlere devredildi. Her yerde bu büyükşehirler sorumluluklarını yerine getirmeyebiliyorlar. Hep nazik kelimeler kullanmaya çalışıyorum dikkat ederseniz. Onun için bunu Valilik Yatırım İzleme Komisyonu üstlendi. Değerli Belediye Başkanımızın da bize her gün 'Ne zaman, ne zaman' dediği, Yunus Emre Kültür Evi'nin 800 bin lira bedeliyle ihalesi yapılıyor. Bu Türk Dünyası Vakfı tarafından gerçekleştirilecek." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı, Sivrihisarlılara Müjdeler Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement