Başkan Polat: "Camilerde Çocuk Sesinin Yükselmesi Bizi Mutlu Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Başkan Polat: "Camilerde Çocuk Sesinin Yükselmesi Bizi Mutlu Ediyor"

Başkan Polat: "Camilerde Çocuk Sesinin Yükselmesi Bizi Mutlu Ediyor"

Yeşilyurt Belediyesinin hizmet sınırları içerisinde yer alan Melekbaba Mahallesi’ndeki Özgürtepe Cami Yaz Kuran Kursu’nun tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi.

20.08.2015 17:16

Yeşilyurt Belediyesinin hizmet sınırları içerisinde yer alan Melekbaba Mahallesi'ndeki Özgürtepe Cami Yaz Kuran Kursu'nun tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene katılan Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, "Camilerde çocuk sesinin yükselmesi bizi mutlu ediyor" dedi.

Melekbaba Mahallesi Özgürtepe Cami'de düzenlenen etkinliğe AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cumali Altıntop, Cami İmamı Bilal Çetin, Kuran Kursu öğrencileri, aileler ve mahalle sakinleri katıldı. Melekbaba Mahallesi'nde yaşayan 235'i kız 272'si erkek toplam 507 çocuk, ailelerinin yönlendirmesi ve Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çetin'in büyük bir özverisi neticesinde Kuran'ı Kerim ve temel dini bilgiler konusunda eğitim aldılar. Küçük yaşta Kuran-ı Kerim'i öğrenerek huzurlu ve mutlu bir geleceğe doğru adım atan çocukların etkinlik sırasında seslendirdikleri ilahiler ve okudukları dualar programa katılanların duygulanmasına neden oldu. Hayata ilk adımı attıkları dönemde Kuran-ı Kerim'in feyzinden yararlanan çocuklara başarılı geçen eğitim dönemi nedeniyle taç giydirildi.

Çocukların erken yaşta Kuran-ı Kerim öğrenmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Hacı Uğur Polat, toplumun geleceği olan çocukların erken yaşta cami ile tanışmalarının ve Kuran-ı Kerim öğrenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Camilerdeki çocuk seslerinin fazla olmasının herkesi mutlu ettiğini belirten Başkan Polat, "Özgürtepe Camisi'ne girerken içeride yankılanan çocuk sesinden dolayı çok mutlu oldum. Camilerimizde ve Kuran-ı Kerim kurslarımızda ne kadar fazla çocuk sesi olursa biz o kadar memnun oluruz. Hz. Muhammed (S.A.V.) namaz kılarken torunları Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin omuzuna çıkarmış, Peygamber Efendimizde namazı bırakmazmış. Melek yüzlü, cennet bahçesinin gülleri olan çocuklarımıza verilen emekleri takdirle karşılıyorum, oluşturulan bu güzel tablodan dolayı Bilal Çetin ile diğer hocalarımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın kurs sayesinde dinini, milletini, bayrağını ve mukaddesatlarını öğrenerek yaşadıkları müddetçe bu ülkede hiçbir komplo karşılığını bulamayacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu yaşlarda aldıkları eğitim neticesinde ileri yaşlarında ülkesine, milletine ve dinine sahip çıkacaktır. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum ve başarılı bir hayat diliyorum" dedi.

Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, çocukların Kuran-ı Kerim ve İslamiyeti öğrenmesinde büyük emek sarf eden Cami İmamı Bilal Çetin ve yetkililere teşekkür etti. Milletvekili Şahin, "Çocuklarını Kuran kursuna gönderen ailelere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Son dönemlerde dünyada yaşanan olaylara baktığımız zaman özellikle Ortadoğu'da yaşananlar, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde buradaki yavrularımızla yaşıt olan çocuklarımızın ellerine taş, sopa ve molotof verip onları bir takım saplantıları için kullananların buraya gelip bu tabloyu görmelerini tavsiye ediyorum. Allah (c.c. ), Kuran-ı Kerim ve Hz Muhammed ( S.A.V. ) ile arası iyi olan hiçbir nesilde hiçbir kişi ve kimseye zararın gelmeyeceğini bilmeleri lazım. Hz. Muhammed ( S.A.V. ) bir hadisi şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir' diye buyurmuştur. Kuran kursunda size bu eğitimleri veren hocalarınız işte bu Hadisi- Şerif'ten yola çıkarak sizlere bu güzel eğitimleri verdiler. Kuran'ı Kerim'i öğrenmenize vesile olan hocalarımıza ne kadar dua etsek azdır. Tabi ki öğrenenlerin de o kadar hayırlı bir hizmet yapmaktadır. Sizleri bu eğitim yuvasına gönderen anne ve babalarınızın da hakkı ödenmez, tüm ailelerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çetin, sağlıklı ve güzel bir nesil yetiştirmek için mücadele ettiklerini söyledi. Çocuklarını kendilerine emanet eden ailelere teşekkür eden İmam Çetin, "İki ay boyunca bizlerle birlikte olup Kuran-ı Kerim başta olmak üzere dini vecibeleri öğrenen tüm çocuklarımıza ve onların kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın okul dönemine başlayacak olmasının yanı sıra bize verilen sürenin dolması nedeniyle bugün Kuran kursumuzun kapanışını yapıyoruz sizlere belgelerinizi vereceğiz ancak bu ne namaza, ne camiye ne de Kuran-ı Kerim'e veda programıdır. Bizlerin Kuran-ı Kerim'e, namaza ve camiye sevdamız ve bağlılığımız devam edecektir, namazlarda, güzel ve hüzünlü anlarımızda yine birlikte olacağız. Taştepe ve Melekbaba'da yaşayan bazı çocuklar kötü alışkanlıklar edinirken, camimize kayıtlı 507 çocuğumuz müftülüğümüzün görevlendirdiği ayrıca bazı esnaf ve iş adamlarımızın destekleri ve hocalarımızın fedakarlığıyla Kuran-ı Kerim ve dini vecibeleri öğrendiler. Bizlerde güzel ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.

Cami İmamı Çetin, kursun açılmasında büyük emek sarf eden ve kendilerine sürekli destek veren milletvekillerine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Konuşmalardan sonra başarılı bir eğitim dönemini geride bırakan çocuklara başarılı belgeleri takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Polat: 'Camilerde Çocuk Sesinin Yükselmesi Bizi Mutlu Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement