Bilgin ve Aydın'dan Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme - Son Dakika
Yerel

Bilgin ve Aydın'dan Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Sami Aydın, belediyenin atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

06.08.2015 14:18

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Sami Aydın, belediyenin atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgin ve Aydın, incelemeleri kapsamında Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (SİBESKİ) Müdürü Erhan Ercanlı'dan ve tesis çalışanlarından bilgi aldı.

Tesiste görevli çevre yüksek mühendisi Sinan Özer, arıtma sayesinde kentte kötü kokudan eser kalmadığını belirterek, yüzde 98 gibi yüksek bir performansla çalıştıklarını kaydetti.

Şehrin kanalizasyon atıklarının arıtılmasıyla Kızılırmak havzasındaki ekosistemin korunduğunu ve su kirliliğinin önüne geçildiğini vurgulayan Özer, tesisin verimlilik ve başarılı çalışma grafiğiyle Türkiye'deki ender yerlerden biri olduğunu belirtti.

İleriki günlerde çamur bertaraf sistemi başta olmak üzere tesiste bazı yeni yatırımlar yapılacağını ifade eden Özer, yüksek verimlilikle çalışmalara devam edeceklerini kaydederek, "Tesis, son teknoloji ve tamamen çevreci bir prensiple çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen anlık verilerle 24 saat takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

İncelemelere AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilgin ve Aydın'dan Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement