Bilim ve Eğlence Kampüste Hayat Bulacak - Son Dakika
Güncel

Bilim ve Eğlence Kampüste Hayat Bulacak

“Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”, bu yıl İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenecek.

22.09.2014 14:02

Eylül ayının her son cuma günü Avrupa’da Avrupa Bilim ve Kültür Günü olarak düzenlenen etkinlik, 26 Eylül Cuma günü İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gençlerle buluşacak. Yaklaşık 33 ülke 300 şehir ile birlikte İstanbul Aydın Üniversitesi’nde kutlanacak olan etkinlik bilim ve eğlenceyi bir arada sunacak. AB Horizon 2020 projesi olan etkinliğe, Türkiye iki yıl ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de projeye destek veriyor.

Bilim ve eğlence kapsamında birçok etkinliğin bulunacağını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ayşegül Kınık, “Bilim ve eğlence kapsamında çocuklarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz için organize ettiğimiz birçok etkinlik yer alacak. Bunlar içerisinde farklı workshoplar, eğlenceli yarışmalar, bilim atölyeleri, konserler, tiyatrolar, dramalar, bilimsel atölyeler yer alacak. Bunlar, gökbilim okulu, eğlenceli fen deneyleri, astronomi, mekatronik deneyleri gibi bilimsel etkinlikler olacak. İTÜ Bilim Merkezi, Şişli Bilim Merkezi, İstanbul Bilim Merkezi gibi dışarıdan gelen ve üniversitenin destek vereceği farklı projeler etkinliğimiz kapsamında yer alacaktır” dedi.

Etkinliğin tüm halka açık olacağını söyleyen Kınık, “Bu etkinliğimiz tüm halka açık. Halkın bilimle ve bilimin eğlenceli yüzüyle buluşmasını ve kavuşmasını istiyoruz. Bu kapsamda da bütün okullarımızı, okullarımızdaki öğrencilerimizi, veli ve öğretmenlerimizi davet ediyoruz. Üniversitemiz bünyesinde gerçekleşecek bu etkinlikler ücretsiz olacağından biz Eğitim Fakültemiz olarak herkesi davet ediyoruz. Bu etkinlik için hazırladığımız özel bir site bulunuyor. www.abbilimeglencegunu.org adlı siteden etkinlikle ilgili detaylı bilgiye ulaşılabilir. Merak eden herkes bu siteye girip kayıt formu doldurabilir. İsteyen herkes, kayıt formu doldurmasa da 26 Eylül Cuma günü 11.00’de başlayıp gece yarısı 02.00’ye kadar sürecek bu çalışmaya istediği vakit hiçbir kayıt formu doldurmadan da gelebilir” diye konuştu.

Etkinliğe ulaşımın da düşünüldüğünü vurgulayan Kınık, “İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkemize uzakta bulunanlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi belirli merkezlerden servis güzergahları koydu. Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy gibi alanlardan ücretsiz ve saat başı kalkacak servislerimizle isteyen herkes üniversitemize gelip tekrar dönebilecek” ifadelerini kullandı.

İLKNUR SARGUT-HÜSEYİN ÇAKMAK

Bilim ve Eğlence Kampüste Hayat Bulacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilim ve Eğlence Kampüste Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement