Bozyazı Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Bozyazı Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından yeni oluşan Bozyazı Belediye Meclis Üyeleri, düzenlenen törenle ilk toplantısını yaptı.

07.04.2014 16:05

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından yeni oluşan Bozyazı Belediye Meclis Üyeleri, düzenlenen törenle ilk toplantısını yaptı. Meclis toplantısına Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran da katıldı.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve meclis üyeleri ilk toplantı öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Düzenlenen törene MHP İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile belediye çalışanları da katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ballı'nın Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi.

Bozyazı Belediye Meclisi, daha sonra Belediye Başkanı Ballı başkanlığında toplandı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Ballı, seçimlerin geride kaldığını, Bozyazı'da seçimlerin galibinin huzur, kardeşlik ve barış olduğunu ifade etti. Ballı, "2019 yılına kadar sürecek olan hizmet yıllarının Bozyazı Belediyesi'nde kazasız belasız atlatılması temennimdir. Meclisimizin Bozyazı'mıza ve Bozyazılılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Bozyazı Kaymakamı Erkayıran da genelde dünyada, özelde de Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda gelişmelerin hızla devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda büyükşehir belediyeleri ile ilgili yasanın çıktığını kaydeden Erkayıran, bu yasayla birlikte 30 Mart'tan itibaren beldelerin kapandığını dile getirerek. "Bozyazı olarak bir demokrasi sınavı verdik. İlçemizde kayda değer bir asayiş olayı yaşamadık. Bu, asayişten, güvenlikten sorumlu bir yönetici olarak beni fazlası ile memnun etti" diye konuştu.

Demokrasinin en önemli özelliğinin sandık olduğunu vurgulayan Erkayıran, "Çünkü demokraside halk istediğine oy verir getirir, istemediğine oy vermez götürür. Biz inanırız ki, gelen yerel yönetim çalışmıyorsa gidecek demektir. Bu inançla zaten insanlar demokrasi içerisinde yaşayarak çalışma yapmakta. Belediye başkanımızın 2. dönemi. Öncelikle kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Değerli meclis üyeleri, yeni bir seçim sürecine kadar artık beraber çalışacaksınız. Bozyazı'nın geleceğini birlikte oluşturacaksınız. Sizlere bu süre boyunca başarılar diliyorum. Bozyazı'mızın geleceği için, çocuklarımız, torunlarımız için olumlu çalışmalar yapmanızı diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Erkayıran, konuşmasının ardından meclis salonundan ayrılırken, meclis toplantısında yapılan gizli oylama sonucunda Meclis Başkan 1. Vekilliğine Sezai Hasdeniz, 2. Başkan Vekilliğine Arif Çinko, katip üyeliklere Süleyman Eraslan ve Tarık Toklu, Encümen üyeliğine de İsmail Burçgün ile Tarık Toklu seçildiler.

Yapılan yerel seçimler sonucunda Bozyazı Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen 15 üyenin 9 üyesi MHP'den, 6 üyesi AK Parti'den oluşuyor. Bozyazı Belediye Meclisinde ayrıca bir ilk de yaşandı ve ilk defa belediye meclisinde iki kadın üye yer aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement