Cac Group-Mertsan Metal ile Birleşme Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Cac Group-Mertsan Metal ile Birleşme Kararı Aldı

Cac Group-Mertsan Metal ile Birleşme Kararı Aldı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Alüminyum Fuarı'na katılan CAC-Group ile Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Mertsan Metal birleşme kararı aldı.

27.10.2014 12:31

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Alüminyum Fuarı'na katılan CAC-Group ile Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Mertsan Metal birleşme kararı aldı. CAC-Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Demir, "Türkiye artık 1980'li veya 90'lı yılların Türkiye'si değil. Avrupalı dostlarımıza artık Türkiye'nin de dünya devleriyle rekabet etiğini rahatlıkla söyleyebiliyorum" dedi.

Merkezi Lüksemburg'ta bulunan CAC -Group, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Mertsan Metal ile işbirliği kararı aldı. Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Alüminyum Fuarı'na bir araya gelen şirket yöneticileri, burada yapılan müzakereler sonucunda birleşme kararı aldıklarını açıkladı. DHA'nın sorularını cevaplandıran CAC-Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Demir, "Büyük Türkiye'yi artık Avrupa, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri de, başarılı ve güvenilir bulmaktadır. Çünkü Türkiye artık 80'li ve 90'lı yılların Türkiye'si değil. Artık çok rahatlıkla ürünlerimizi pazarlayabiliyoruz" diye konuştu.

CAC-Group Partners in Trading.'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir, 1981 yılından beri Avrupa'da yaşadığını Türk ve Fransız vatandaşı olduğunu,  Türkçe'nin yanı sıra Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşabildiğini, Avrupa'nın Ticaret ve Finans konusunda en önemli konuma sahip bir ülkesi Lüksemburg'ta yaşadığını, anlatırken şöyle dedi:

Lüksemburg; Almanya, Fransa, Belçika başta olmak üzere Hollanda, İsviçre, İngiltere, İtalya ve Avusturya'ya çok kısa zamanda ulaşabilecek bir ülke. Lojistik konusunda ise çok kolay ve hızlı. Türkiye'den demir yolu ile bir haftada, kara yolu ile 3 günde ve hava yolu ile 3 saate ulaşabilen bir ülke. Dolayısıyla ticaret için çok mükemmel olan bir ülkedir.  Mertsan Metal ile ortaklığımızı 23 Eylül 2014 tarihinde Lüksemburg'da hayata geçirdik. Satışını üstlendiğimiz ürünler için Avrupalı dostlarımıza artık Türkiye'nin de dünya devleriyle rekabet etiğini rahatlıkla söyleyebiliyorum. Avrupa normlarına uygun üretimimizden hiç şüphe etmemelerini anlatıyorum. Ürünlerimiz, Avrupa normlarına uygun olarak tüm sertifikaları mevcut olarak üretiliyor. Bunu da fabrikamız Mertsan'ın tanıtım film ve fotoğraflarla anlatmaya çalışıyorum. 25 yıllık işletmeciyim. Görüştüğüm şirketlerin çoğu Çin ve Tayvan ile çalışıyor. Ürünlerimizin erken teslimatına vurgu yaparak, Çin'den siparişlerin gemiyle en az 2 ayda ellerine ulaşabileceklerini, ülkem olan Türkiye'den ise tren ile 7 günde karayolu ile 3 günde uçak ile ise 4 saate teslim edeceğimizi vurguluyorum. Bu da çok dikkatlerini çekiyor."

Demir, Avrupa'da, Ortadoğu'da ve başta Katar ve Kuveyt olmak üzere tüm Körfez ülkelerindeki iş ortakları ile çalıştıklarını 18-19 Kasım'da Fransa (Paris), 20-23 Kasım'da Cezayir, Aralık'ta da Katar ve Kuveyt'i ziyaret edip CAC-Group ve Mertsan'ın tanıtımını yapacağını söyledi. - Tatersall

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cac Group-Mertsan Metal ile Birleşme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement