CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 12 Eylül davasında Kenan Evren'in müebbet hapis cezası ile yargılanmasına yönelik, "Kenan Evren darbe yapmıştır."

26.10.2013 09:44

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 12 Eylül davasında Kenan Evren'in müebbet hapis cezası ile yargılanmasına yönelik, "Kenan Evren darbe yapmıştır. Yargılanması doğrudur" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığının düzenlediği panele katılan Özkes, 12 Eylül davasında Kenan Evren'in müebbet hapis cezası ile yargılanması hakkında açıklamalarda bulundu. Haberi Kayseri'de öğrendiğini dile getiren İhsan Özkes, "Bir defa darbe yapanlar, darbeciler mutlaka yargılanmalıdır. Kenan Evren darbe yapmıştır. Suç işlemiştir ve gerçekten de bu ülkenin demokrasisine ciddi bir darbe vurmuştur. Dolayısıyla Kenan Evren, bu milletin vicdanında zaten mahkum olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kenan Evren'in müebbet hapis cezası ile yargılanmasını doğru bulduğunu dile getiren CHP'li Vekil Özkes, "Bu kararın yıllar sonra Kenan Evren ciddi bir şekilde yaşlandıktan sonra verilmesinin ne anlam ifade edeceğini milletin takdirine bırakmak istiyorum. 12 Eylül'ün yargılanmasının bu kadar geç kalınması doğru değildir. Geciken adalet, adalet değildir. Yargılanması doğrudur. Darbe yapan kimseler mutlaka cezalandırılmalıdır. Kenan Evren darbe yapmıştır. Cezalandırılması gayet doğaldır. Cezayı sembolik de olsa yerinde görüyorum" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement