Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Aysu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Aysu Açıklaması

"Zeytinlikler bir yılda yetişen bir tesis ya da tarımsal işletme değildir.

20.12.2014 16:39

Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Abdullah Aysu, "Zeytinlikler bir yılda yetişen bir tesis ya da tarımsal işletme değildir. Bunun için zeytinliklerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Aysu, Gaziantep Temsilcisi Karaca Bozgeyik ile düzenlediği basın toplantısında, zeytinliklerin ülke açısından önemini anlattı.

Zeytinciliğin ıslahı hakkında düzenlenen kanun tasarısını eleştiren Aysu, "Zeytinlikler birer tesistir. Bu tesislerin yok edilmesine izin vermemeliyiz. Türkiye'de pamuk, şeker pancarı gibi ürünleri üretemeyen çiftçiler mecburen zeytin üreticiliğine yöneldi" dedi.

Mevcut yasada "zeytinliklerin bulunduğu alanların 3 kilometre mesafesine kadar toz çıkaran veya herhangi bir sanayi ya da maden ocağı kurulamaz" denildiğini ama bu maddenin değiştirilmek istendiğini öne süren Aysu, şunları kaydetti:

"Bununla da yetinilmeyip 25 dönümün altındaki zeytinlikler, zeytinlik olarak kabul edilmeyecek. Birer tesis olan zeytinlikler bu yolla yok edilecek. Zeytinlikler bir yılda yetişen bir tesis ya da tarımsal işletme değildir. Bunun için zeytinliklerimize sahip çıkmalıyız. Gaziantep, Türkiye'de zeytinlikler bakımından 7. il konumundadır. Türkiye, dünyada zeytin üretiminde ikinci ülke olmak isterken zeytin üreticiliğinin önü kapatılıyor. Zeytinliklerin yerine maden ocakları konulmamalı. Zeytinlikler zaten büyük bir madendir." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Aysu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement