Demirtaş ABD'de Konuştu: Çözüm Sürecine Dönüleceğini Düşünmüyorum - Son Dakika
Güncel

Demirtaş ABD'de Konuştu: Çözüm Sürecine Dönüleceğini Düşünmüyorum

Selahattin Demirtaş, Washington'daki konferansta "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

30.04.2016 13:21  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'daki parti temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, dokunulmazlıkların kaldırılmasına değinerek, "Ne ben ne de hiçbir arkadaşımız kişisel olarak kaygı duymuyoruz. Belki önümüzdeki kısa bir dönem sonra bir kısmımız cezaevlerinde de olabiliriz" dedi. Çözüm sürecine dair açıklamalar da yapan Demirtaş, ilk kez bu kadar umutsuz konuştu. "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

ABD'DE KONUŞTU: ÖZERKLİĞİ SAVUNUYORUZ

Temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'da bulunan parti temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Uluslararası toplum, uluslararası dayanışmanın Türkiye'de yaşanan sorunlarla ilgili hayati öneme sahip olduğunu belirten Demirtaş, "Partimizin kimseden bir talebi yok, partimizin çözüm önerileri var, çözüm projeleri var. Biz kimseden bir talepte bulunmuyoruz. Bu çözüm projelerimiz, çözüm süreciyle çatışma sürecine göre değişmiyor. Türkiye için halen öz yönetim, özerklik, bir tür otonomi halen çözüm önerisi olarak savunuyoruz, barış görüşmeleri devam ettiğinde de bunu savunuyorduk. Partimizin resmi çözüm politikasıdır. Merkezi devlet yönetimine alternatif olarak Türkiye'de özerkliği resmi olarak parti programında savunuyoruz. Ben de o partinin eş genel başkanıyım. Geçen yılda savunuyorduk, önceki yılda, seneye de savunacağız"

"YENİDEN ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Demirtaş, barış sürecine dönme durumunun olup olmadığına yönelik soruya, "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ KİŞİSEL KAYGI DUYMUYORUZ"

Dokunulmazlıklarla ilgili soruya yanıt veren Selahattin Demirtaş, "Ne ben ne de hiçbir arkadaşımız kişisel olarak kaygı duymuyoruz. Belki önümüzdeki kısa bir dönem sonra bir kısmımız cezaevlerinde de olabiliriz. Fakat Türkiye'nin gidişatı açısından dokunulmaz mevzusu ile ilgili çok kaygılıyız. Bu bizim kişisel meselemiz değil. Çılgınlığın artık geri dönülmez noktalara ulaşması demek. Demokratik siyasi kanalların geri dönülmez bir şekilde kapatılması demektir. Bunu önlemeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

"BENİM PARTİM DIŞINDA TÜRKİYE'DE TÜRKİYE PARTİSİ YOK"

Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Oralarda taş üstünde taş koymayın, baş üstünde baş koymayın' ifadelerini hatırlatarak, "Bu partinin adı Türkiye partisi. Bu partiye örnek Türkiye partisi deniyor, bize ise, 'Oralarda barış olmalı, diyalog olmalı, masaya oturmalı taraflar, herkes silahını susturmalı' diyen partime ise 'Türkiye partisi olamadınız' deniyor. Buradaki kriter ne kadar çok kan dökülmesini isterseniz veya ne kadar savaş şiddet yanlısı olursanız, ona göre mi Türkiye partisi olunuyor? Buna katılmıyorum. Benim partim dışında Türkiye'de,parlamento partisi için söylüyorum, Türkiye partisi yok" açıklamasını yaptı.

"İKİ TARAFIN DA GÜVENEBİLECEĞİ ARABULUCU GÜCE İHTİYAÇ VAR"

Demirtaş, ABD'nin arabulucu olarak görev üstlenmesini isteyip istemeyeceğine dair soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Tabii ki dünyadaki birçok barış görüşmesi, barış sürecinde uluslararası kurum veya devletler arabuluculuk gözlemcilik gibi roller oynadılar. Türkiye'de hükümetimiz bunu kabul etmiyor, buna kapalı. Fakat her halükarda bu resmi olarak Washington ABD olabilir ya da sivil inisiyatif olarak, arkasında belki hükümetlerin de olduğu sivil inisiyatif olabilir, bir gözlemci güce ihtiyaç var. Bu güvensizlik ortamında yeniden masaya dönülmesi, güvensizliğin tümüyle ortadan kalkmasına bağlı olacaksa bu hiçbir zaman olmayabilir. İki tarafın da güvenebileceği arabulucu güce ihtiyaç var"

Demirtaş ABD\'de Konuştu: Çözüm Sürecine Dönüleceğini Düşünmüyorum
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş ABD'de Konuştu: Çözüm Sürecine Dönüleceğini Düşünmüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • er: Seninleyiz baskanim 34 43 Yanıtla
  • TR66: Sahtekar demirtas 53 9 Yanıtla
  • Tc61: Bir daha çözüm sürecine dönülsün diyor vatan hainleri!,,,Ahmet Hakan bile size inanmaz!,,,,, 31 27 Yanıtla
  • Gercek...: Sana oy veren kaç kişi özerklik ilan edin dedi hangi halka sordun ki özerklik ilan edip yolları belediyen eliyle kazdirip patlayıcı gomdurdun hangi halk sana sokak başlarına hendek kaz keskin nişancı yerleştir dedi aşırı yalan söylemekten insanlıktan çıktın... 22 30 Yanıtla
  • Gercek...: O kadar şerefli biri ki abd deki abileriyle görüşüp icazet alıp öyle açıklama yapar soruyorum selahattin abd ye Her gittiğinden sonra dönüşünde neler olmuş bi bakın ya halkı ayaklandirmaya çalışmış ya yeni talimatları kandile götürmüş ya sahte cesaret örnekleri sergilemiş ya da sırtını itlere dayamış bi bakın hayırlı ne yapmış. .. 26 19 Yanıtla
  • Celo: CiZir Şırnak sur Nusaybin hep senin yüzünden bu halde selo fakirin yuvasını yıktınıZ yazıklar olsun size 26 9 Yanıtla
  • HAYAL GÖRÜYOR..: Naahhhh sana özerklik.... 29 4 Yanıtla
  • Azad: Adamsın sel o ,çekemeyen anten taksin aha buda kapak olsun 8 23 Yanıtla
  • Adanalı: O günler geçti şakiiir. 18 12 Yanıtla
  • vanlı 65: babalarına hesap veriyor normaldi r birdaha çözüm sureci olsun kalan bombaları döşeyin tabiiiiiii 24 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement